Πέντε χρόνια Κάστρο Αλληλεγγύης - Χωρίς Μεσάζοντες Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018 11:44 Πέντε χρόνια Κάστρο Αλληλεγγύης - Χωρίς Μεσάζοντες Λαμίας

Επετειακή προβολή της ταινίας USSAK παρουσία των δημιουργών της…

Στο μακρινό 2013 μία ομάδα ανθρώπων που πίστευαν στον εθελοντισμό και ήθελαν να προσπαθήσουν για ένα κόσμο περισσότερο δίκαιο, προχώρησαν στην πρώτη απευθείας διάθεση Ελληνικών προϊόντων, χωρίς μεσάζοντες.

Από τότε η κίνηση Κάστρο Αλληλεγγύης - Χωρίς Μεσάζοντες Λαμίας έφτασε τις 41 απευθείας διαθέσεις, ενώ έχει αγκαλιασθεί από εκατοντάδες ανθρώπους συνεχίζοντας την εθελοντική δράση με πολύπλευρες δραστηριότητες.

Τα 5α τους γενέθλια οι άνθρωποι της κίνησης θα τα γιορτάσουν με μια πολύ ξεχωριστή εκδήλωση πολιτισμού και προβληματισμού, με την προβολή της ταινίας USSAK και συζήτηση με τους δημιουργούς της.

Η εκδήλωση αυτή, είναι η πρώτη στο πλαίσιο μιας νέας προσπάθειας ευρείας συνεργασίας συλλόγων και συλλογικοτήτων της περιοχής γνωρίζοντας ότι όλοι μαζί είναι καλύτερα και μπορούν να κάνουν περισσότερα.

 Έτσι μετά από σειρά επαφών, συνδιοργανώνουν αυτή την εκδήλωση (κατά αλφαβητική σειρά) με: την ΚΟΙΝΣΕΠ Παλαιοβράχα, τον Όμιλο Φίλων του Δάσους Λαμίας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Απανταχού Παλαιοβραχινών, την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας, την Πρωτοβουλία Κατά των Πλειστηριασμών και τους Σποροφύλακες της Λαμίας.

Η πρόσκληση είναι για όλον τον κόσμο με ελεύθερη είσοδο, την Παρασκευή 18 Μαΐου, στις 8:00 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων, στην οδό Λεωνίδου 9-11.

Αμέσως μετά την προβολή, θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη Κυριάκο Κατζουράκη και την σεναριογράφο και ηθοποιό Κάτια Γέρου, που θα τιμήσουν με την συμμετοχή τους την εκδήλωση.

Συγχρόνως η Κίνηση μας θυμίζει ότι στην  ιστοσελίδα της, αναρτήθηκε η Φόρμα Αξιολόγησης για την 41η διάθεση που έγινε υπό βροχή στις 05/05/2018. «Η αξιολόγηση είναι φυσική συνέχεια της παραγγελίας, σημαντική για τη διατήρηση της ποιότητας και τη διαρκή βελτίωση», όπως σημειώνουν.

Στη διάθεση λειτούργησε η Δανειστική Βιβλιοθήκη της κίνησης, που εξυπηρετείται και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδα, με τον Κατάλογο Βιβλίων για άμεση ενημέρωση και με τη Φόρμα Δανεισμού Βιβλίων για επιλογή και κράτηση.

Επίσης, συνεχίστηκαν οι συλλογές φαρμάκων για την ενίσχυση δομών υγείας που έχουν ανάγκη, πλαστικών καπακιών για τις δωρεές αμαξιδίων του Συλλόγου Παραπληγικών και τηγανέλαιου προς ανακύκλωση με ανταλλαγή απορρυπαντικών για τις οικογένειες που υποστηρίζουν.

Για την υποστήριξη οικογενειών, υπήρχαν προσφορές μέσω των παραγγελιών για ποσότητες αξίας 1 ή 2 ευρώ σε μέλι, ρύζι και χαρτικά. Όλα όσα συγκεντρώθηκαν από αυτές τις προσφορές, μοιράστηκαν αναλογικά στις οικογένειες.

Η επόμενη απευθείας διάθεση θα γίνει το Σάββατο 9 Ιουνίου με όσα προϊόντα εξασφαλισθούν από: Τυρί, Κρεμμύδια, Σκόρδα, Παξιμάδια, Ελαιόλαδο και Καθαριστικά ΒΙΟΜΕ. Τα προϊόντα θα είναι διαθέσιμα μόνο με παραγγελία, εντός της προθεσμίας που θα ανακοινωθεί.

Κάλεσμα για εθελοντές

Όσοι παραγγείλουν το παραπάνω Σάββατο μπορούν να βοηθήσουν και ως εθελοντές. Κι όσοι δεν ευκαιρούν όλο το ωράριο διάθεσης, μπορούν να δηλώσουν για 8:00πμ-11:00πμ ή για 10:30πμ-1:30μμ.

Στο www.kastrolamias.gr υπάρχει συνεχής ενημέρωση για όλες τις δράσεις, εκεί είναι μονίμως αναρτημένη και η Φόρμα Παραγωγού για την υποβολή προσφορών προϊόντων. Μονίμως ανοιχτά για άμεση επικοινωνία, είναι το email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και τα τηλέφωνα 6985603574 (Cosmote WU), 6947081904 (Vodafone CU) & 6906981623 (Wind F2G).

Προσαρμοσμένη αναζήτηση