Κάλεσμα του ΕΚΛ για την απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018 12:42 Κάλεσμα του ΕΚΛ για την απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ

Την Κυριακή συνάντηση - σύσκεψη με εργαζόμενους και σωματεία….

Πρόσκληση για συνάντηση προκειμένου να οργανώσουν καλύτερα την απεργία - κινητοποίηση για την 30η Μαΐου, απευθύνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας.

Το ΕΚΛ καλεί, τα εργατικά συνδικάτα της Φθιώτιδας αλλά και ενώσεις αυτοαπασχολουμένων, μικρών ΕΒΕ και Αγροτών, σε σύσκεψη - συζήτηση την ΚΥΡΙΑΚΗ 20/5/2018 και ώρα 7:00μμ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λαμίας για την οργάνωση της απεργιακής κινητοποίησης στις 30 Μάη «με πλαίσιο που να αντιστοιχεί στις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων»..

Στόχος τους «η κοινή δράση με τους μαζικούς φορείς και τα συνδικαλιστικά όργανα των φτωχών λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην πολιτική των μονοπωλίων που τους ξεζουμίζει», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Όπως σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους «η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής στις 7 Μάη αποφάσισε απεργία για τις 30 Μάη με «αιτήματα» κομμένα και ραμμένα στις απαιτήσεις των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων. Μεγαλύτερη ευελιξία, φτηνότερη εργασία, μεγαλύτερη φοροληστεία, ισχυρότερη εκμετάλλευση. Αυτά ζητά το κεφάλαιο, αυτά ζητά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ως προϋποθέσεις για να προχωρήσει το δικό της σχέδιο καπιταλιστικής ανάπτυξης, σε αυτά συμφωνεί ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός…».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση