Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας Φθιώτιδας: Πάμε σαν πέρυσι!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018 08:50 Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας Φθιώτιδας: Πάμε σαν πέρυσι!

Τον απολογισμό της Πολιτικής Προστασίας της χειμερινής περιόδου και τον προγραμματισμό της αντιπυρικής περιόδου για το 2018, πραγματοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτης στην αίθουσα Αινιάνων το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας.

Οι επικεφαλής των φορέων που εμπλέκονται στην Πολιτική Προστασία, ήταν στην ευχάριστη θέση να αναφέρουν ότι  ο σχεδιασμός τόσο για το χειμώνα που πέρασε όσο και για την προηγούμενη αντιπυρική περίοδος, απέδωσε σημαντικά. Για αυτό όπως επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Φθιώτιδας, Θύμιος Καραΐσκος θα βασιστούν  στην ίδια φιλοσοφία, έχοντας στο νου κάθε χρόνο να βελτιώνονται ακόμη περισσότερο.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα ισχύσει και φέτος η απαγόρευση κυκλοφορίας σε ευπαθείς περιοχές, όταν ο χάρτης επικινδυνότητας Πολιτικής Προστασίας αγγίζει τους βαθμούς 4 ή 5. Μάλιστα ο κ. Καραΐσκος προτίθεται να βγάλει άμεσα τη διάταξη που θα το προβλέπει σχετικά. «Το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας δεν έχει τυπικό χαρακτήρα. Συμβάλει ουσιαστικά στο να εφαρμόζονται όσα σχεδιάζουμε προκειμένου να αντιμετωπίζουμε ότι κίνδυνο δημιουργηθεί για τον πολίτη και την περιουσία του», τόνισε επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης, ο οποίος δεν παρέλειψε να ζητήσει και τη βοήθεια των πολιτών: «Σημασία έχει σε όλη αυτή την προσπάθεια να συμμετέχουν και οι πολίτες. Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε τη συνολική ευθύνη για να έχουμε ένα καλοκαίρι χωρίς φωτιές. Είναι πολύ σημαντικό οι πολίτες να ενημερώνουν για οτιδήποτε ύποπτο ή περιπτώσεις καπνού, καθώς είναι γνωστό ότι οι πυρκαγιές αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά στην έναρξή τους…».

Δείτε φωτογραφίες από τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας:

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση