Σαρακιώτης προς Διοικήτρια ΟΑΕΔ: Να μείνει η ειδικότητα στην ΕΠΑ.Σ. μαθητείας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018 18:14 Σαρακιώτης προς Διοικήτρια ΟΑΕΔ: Να μείνει η ειδικότητα στην ΕΠΑ.Σ. μαθητείας

Παρέμβαση του Βουλευτή Φθιώτιδας για να μη χαθεί η ειδικότητα «Τεχνίτης Υποστήριξης Συστημάτων Υπολογιστών».

Επιστολή στην Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και Διοικήτρια του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.) Μαρία Καραμεσίνη, απέστειλε ο  Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης, ζητώντας να μην ανασταλεί η λειτουργία της ειδικότητας «Τεχνίτης Υποστήριξης Συστημάτων Υπολογιστών» στην ΕΠΑ.Σ. μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. Λαμίας.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Σαρακιώτης πρόκειται για ειδικότητα που έχει ζήτηση από φορείς του στενού και ευρύτερου Δημοσίου Τομέα στη Φθιώτιδα και η απορρόφηση των μαθητευόμενων είναι σημαντική.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή:

"Αξιότιμη κυρία Διοικήτρια,

Δράττομαι της ευκαιρίας της παρούσας επιστολής, προκειμένου να αναφερθώ στο ζήτημα της λειτουργίας της ειδικότητας «Τεχνίτης Υποστήριξης Συστημάτων Υπολογιστών» στην Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑ.Σ.) μαθητείας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.) Λαμίας, η οποία δεν εγκρίθηκε από τη Διοίκηση του Οργανισμού για το σχολικό έτος 2018-2019.

Επανειλημμένες είναι οι κρούσεις τόσο εκ μέρους της Διεύθυνσης της Σχολής όσο και ενδιαφερόμενων μαθητών για το εν λόγω θέμα, καθώς η ζήτηση της ειδικότητας από φορείς του στενού και ευρύτερου Δημοσίου Τομέα είναι αξιοσημείωτη. Σημαντικότατοι τέτοιου είδους φορείς απορροφούν τους μαθητευόμενους με τη σχετική ειδίκευση και μεταξύ αυτών είναι το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμος Λαμιέων, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λαμίας (Δ.Ε.Υ.Α.Λ.), ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.) Λαμίας και ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδας (Ο.Σ.Ε.).

Για τους ως άνω λόγους και με σκοπό την αποφυγή διατάραξης της εύρυθμης υλοποίησης του προγράμματος σπουδών, θα σας παρακαλούσα να επανεξετάσετε το θέμα της μη έγκρισης της λειτουργίας της ειδικότητας «Τεχνίτης Υποστήριξης Συστημάτων Υπολογιστών» στην ΕΠΑ.Σ. μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. Λαμίας.

Με εκτίμηση,

Ιωάννης Αθ. Σαρακιώτης

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση