Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μας τα χαλάει ο καιρός...

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018 09:07 Μας τα χαλάει ο καιρός...

Μπορεί να αργεί ακόμα λίγο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, κάθε Σαββατοκύριακο όμως πλέον είναι μια ευκαιρία για ανοιξιάτικες βόλτες, αλλά και μπάνια στις θάλασσες. Τα σχέδια αυτά μπορεί, όμως, να αλλάξουν τις επόμενες ώρες, καθώς τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι βροχές, οι καταιγίδες αλλά η σκόνη από την Αφρική.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους κυρίως στα ηπειρωτικά όπου σταδιακά θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες, αναμένονται για σήμερα Παρασκευή (18/05).

Βελτίωση του καιρού θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες στα νότια. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα νότια της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές η όμβρους και πιθανόν τις απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Βελτίωση από το βράδυ στα νότια.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια από νότιες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών ή όμβρων κυρίως τις απογευματινές ώρες. Βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και το θερμόμετρο θα δείξει από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, η μέρα θα ξεκινήσει με νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές η όμβροι και από το απόγευμα πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.