Στη Λαμία η ΓΓ του Υπουργείου Πολιτισμού για το Διεθνές Συμπόσιο Αρχαιολογίας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 19 Μαΐου 2018 18:10 Στη Λαμία η ΓΓ του Υπουργείου Πολιτισμού για το Διεθνές Συμπόσιο Αρχαιολογίας

Πόσο σημαντικά είναι τα ευρήματα για την περιοχή μας…

Σε εξέλιξη βρίσκεται το Γ’ Διεθνές Διεπιστημονικό Συμπόσιο «Περιφέρεια του Μυκηναϊκού κόσμου. Πρόσφατα ευρήματα και πορίσματα της έρευνας», που συνδιοργανώνουν η  Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας σε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου.

Από το μεσημέρι της Παρασκευής, στη Λαμία βρίσκεται και η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρία Βλαζάκη - Ανδρεαδάκη. Η τελευταία μαζί με το Δήμαρχο Λαμιέων Νίκο Σταυρογιάννη παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, παρουσιάζοντας τη σημασία αυτού του συμποσίου.

Από τη μία η κα Βλαζάκη τα επιστημονικά οφέλη για την αρχαιολογική κοινότητα που αναζητεί σημαντικά ευρήματα, που αφορούν στον χαρακτήρα και την ταυτότητα των γεωγραφικών περιοχών της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, εκτός των μεγάλων μυκηναϊκών κέντρων κι από την άλλη ο κ. Σταυρογιάννης για την ανάδειξη της περιοχής σε σημαντικό τουριστικό αρχαιολογικό προορισμό.

Δείτε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από όσα είπαν στη συνέντευξη τύπου.

Δείτε φωτογραφίες από τη συνέντευξη τύπου:

Διαβάστε επίσης: Η καρδιά της Αρχαιολογίας χτυπά στη Λαμία (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση