Και Σταϊκούρα είχε η ομιλία Τσίπρα για τη Novartis

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 19 Μαΐου 2018 10:57 Και Σταϊκούρα είχε η ομιλία Τσίπρα για τη Novartis

«Η θολή, αυθαίρετη και ψευδή λεκτική κατασκευή που τον διακρίνει… δεν πρόκειται να επηρεάσει την ετυμηγορία του Ελληνικού λαού» η απάντηση του Φθιώτη βουλευτή.

Είτε πονηριά, είτε ασχετοσύνη καταλόγισε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας μετά «την πονηρή» όπως τη χαρακτηρίζει ο τελευταίος την τοποθέτηση του πρώτου στη Βουλή γι ατη Novartis.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, η αναφορά στο όνομά του έγινε με πονηριά «με μία θολή, αυθαίρετη και ψευδή λεκτική κατασκευή». Όπως υποστηρίζει ο βουλευτής ο Πρωθυπουργός, θα έπρεπε να συμβουλεύεται τους αρμόδιους συνεργάτες του, ώστε να γνωρίζει ότι «το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ), εκ των αρμοδιοτήτων του, δεν προβαίνει σε εκταμιεύσεις ποσών σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, παρά μόνο σε Υπουργεία κατόπιν αιτημάτων που τα ίδια θέτουν. Αιτήματα τα οποία εξετάζονται και αξιολογούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του».

Μάλιστα όπως σημειώνει ο κ. Σταϊκούρας η διαδικασία αυτή, όπως και η διαδικασία για τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου προς ιδιώτες, ακολουθείται μέχρι και σήμερα και έχουν υπογραφεί μνημόνια συνεργασίας για την αποπληρωμή τους, που είναι επίσης σε ισχύ.

«Ως εκ τούτου, λόγω του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου αλλά και του αξιακού συστήματος που υπηρετούσε η τότε πολιτική διεύθυνσή του, περιθώριο για προνομιακή αντιμετώπιση εταιρειών από το ΓΛΚ δεν υφίστατο», συμπληρώνει ο Φθιώτης βουλευτής, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό ότι προσπαθεί να δηλητηριάσει την πολιτική ατμόσφαιρα - «με ‘’λάσπη’’ εισαγωγής ακόμη και από τη ‘’Σαχάρα’’» λέει ενδεικτικά - για να επηρεάσει «την ετυμηγορία των Ελλήνων πολιτών που πλησιάζει. Αυταπατάται», καταλήγει η δήλωση του κ. Σταϊκούρα.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση