Τι λέει ο Δήμος Μακρακώμης για τις απανωτές συνεδριάσεις

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 20 Μαΐου 2018 16:24 Τι λέει ο Δήμος Μακρακώμης για τις απανωτές συνεδριάσεις

"Με ευθύνη της Αντιπολίτευσης θα χανόντουσαν τα χρήματα του ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ...".

Απάντηση σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στις συνεδριάσεις του Δ.Σ Δήμου Μακρακώμης που έγιναν στις 16/5/2018 και 17/5/2018 έδωσε η Δημοτική Αρχή, επιρρίπτοντας ευθύνες στην «Αντιπολιτευτική Τακτική» της μειοψηφίας.

Το θέμα αποδοχής χρηματοδότησης του Φιλόδημου ΙΙ για αγορά μηχανημάτων, παραδέχεται ότι ήρθε χωρίς εισήγηση στο πρώτο συμβούλιο μόνο και μόνο – όπως υποστηρίζει - για να συνδιαμορφωθεί σε συνεργασία με όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην γίνει αποδεκτή η συζήτηση του θέματος από την αντιπολίτευση και η απάντηση της Δημοτικής Αρχής ήταν νέα κατεπείγουσα συνεδρίαση στην οποία δεν συμμετείχε η αντιπολίτευση πλην του Ματθαίου Σκούρα που υπερψήφισε μάλιστα την πρόταση. Για την απουσία της αντιπολίτευσης πάντως η δημοτική αρχή υποστηρίζει ότι έγινε σκόπιμα προκειμένου να μην επιτευχθεί απαρτία, ενώ οι άνθρωποι της Αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι δεν ειδοποιήθηκαν καθόλου ή την τελευταία στιγμή με κάποιους εξ αυτών να είναι εκτός του Δήμου!

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου:

«Σχετικά με τα τεκταινόμενα στις συνεδριάσεις του Δ.Σ Δήμου Μακρακώμης που έγιναν στις 16/5/2018 και 17/5/2018 σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:

Ένα από τα θέματα του Δ.Σ της 16/5/2018 που ήταν μάλλον το πιο σοβαρό αφορούσε την αποδοχή χρηματοδότησης για την προμήθεια μηχανημάτων έργου ύψους 230.000 Ευρώ από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών. Επιλέχθηκε η τακτική από τη Συμπολίτευση, ίσως κακώς, να συνδιαμορφώσει από κοινού με την Αντιπολίτευση την εισήγηση-πρόταση για την αγορά μηχανημάτων.

Η προμήθεια λοιπόν αυτών των μηχανημάτων ύψους 230.000 Ευρώ θεωρούμε, επειδή ακριβώς επηρεάζει άμεσα την ποιότητα ζωής των πολιτών δηλαδή την καθημερινότητα, ότι θα έπρεπε να έχει μια διαφορετική αντιμετώπιση από τα μέλη του Δ.Σ.

Η Αντιπολίτευση ενώ ήταν παρούσα και μπορούσε να συνδιαμορφώσει από κοινού με τη συμπολίτευση την εισήγηση για την αγορά μηχανημάτων, όπως το είχε σκεφτεί ο Εισηγητής που είχε τρεις προτάσεις, ακολούθησε μια άκρως ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ. Βάζοντας μπροστά το πολιτικό τους συμφέρον έκαναν ότι μπορούσαν αν είναι δυνατό να χαθούν τα χρήματα. Δεν δέχτηκαν να συζητηθεί το θέμα στο Δ.Σ της 16/05/2018 ισχυριζόμενοι ότι δεν υπάρχει εισήγηση, που πράγματι δεν υπήρχε και ήταν λόγος αναβολής, αρνήθηκαν να συνδιαμορφωθεί εισήγηση στο Δ.Σ που είναι το Ανώτατο Όργανο του Δήμου.

Βεβαίως η Συμπολίτευση αντέδρασε άμεσα και ορίστηκε δημόσια κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δ.Σ το μεσημέρι της επόμενης ημέρας (17/05/2018).

Η Αντιπολίτευση απείχε από το έκτακτο Δ.Σ της 17/5/2018 προκειμένου να μην υπάρξει απαρτία και να χαθούν αν ήταν δυνατό τα χρήματα για το Δήμο Μακρακώμης πλην του κ. Σκούρα που ήταν παρών και έδειξε πως ο ίδιος αντιλαμβάνεται το ρόλο του ως επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας δίνοντας μαθήματα πολιτικού ήθους και ύφους.

Δεν θα σχολιάσουμε κάτι. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του.

Η απόφαση 120/2018 που ελήφθη ομόφωνα στο έκτακτο Δ.Σ της 17/5/2018 είναι η παρακάτω:»

Διαβάστε όλη την απόφαση όπως αναρτήθηκε στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις 17/05/2018 14:03:31

Προσαρμοσμένη αναζήτηση