Καρπενήσι: Συνελήφθη 38χρονος που είχε ρημάξει τις αποθήκες του Δήμου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018 17:55 Καρπενήσι: Συνελήφθη 38χρονος που είχε ρημάξει τις αποθήκες του Δήμου

Μέσα σε οκτώ μήνες είχε αφαιρέσει πάνω από ένα τόνο καυσίμων και λιπαντικών. Έπεσε στα χέρια των αστυνομικών μετά από κλοπή σε σπίτι στην περιοχή.

Τέλος στην εξακολουθητική παραβατική δράση 38χρονου έβαλε η Ασφάλεια Καρπενησίου με τη σύλληψη του, ύστερα από κλοπή από σπίτι στον Προυσό ενός χορτοκοπτικού μηχανήματος.

Ο δράστης έπεσε το βράδυ του Σαββάτου στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας με τη συνδρομή του Αστυνομικού Σταθμού της περιοχής, μετά από καταγγελία του ιδιοκτήτη κλεμμένου χορτοκοπτικού.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διεξαγόταν για τις περιπτώσεις κλοπών σε βάρος του Δήμου Καρπενησίου, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 38χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε το ανωτέρω μηχάνημα.

Όπως διακριβώθηκε από την πρόοδο της προανακριτικής διαδικασίας, ο 38χρονος, το χρονικό διάστημα από 28-09-2017 έως 19-05-2018, είχε εισέλθει συνολικά τέσσερις (4) φορές στην αποθήκη του Δήμου Καρπενησίου, αφαιρώντας μεταξύ άλλων:

• πλαστικά δοχεία με ποσότητες πετρελαίου κίνησης, βάρους (1) τόνο περίπου,

• πλαστικά δοχεία με ποσότητες βενζίνης και λιπαντικών,

• εξαρτήματα – ανταλλακτικά και ελαστικά οχημάτων, καθώς και

• πετρελαιοκίνητη αντλία νερού,

η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τα 6.000 ευρώ.

Από τους αστυνομικούς βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα σε κρημνώδη σημείο της περιοχής και κατασχέθηκαν, δύο (2) πλαστικά δοχεία με ποσότητα καυσίμου, τα οποία αποδόθηκαν σε υπάλληλο του Δήμου.

Ομοίως κατασχέθηκε και δίκυκλη μοτοσικλέτα ιδιοκτησίας του, ως μέσο για τη μεταφορά των αφαιρεθέντων αντικειμένων.

Επιπλέον, από νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του δράστη, σε περιοχή του Μεσολογγίου, κατασχέθηκαν διάφορα μηχανήματα (χορτοκοπτικό, αλυσοπρίονο), ελαστικά κ.α., η προέλευση των οποίων διερευνάται.

Σημειώνεται ότι ο 38χρονος έχει έντονο ποινικό παρελθόν, καθώς έχει απασχολήσει τις Διωκτικές Αρχές για παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, καθώς και για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ευρυτανίας.  

Προσαρμοσμένη αναζήτηση