Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διακρίσεις για το Γυμνάσιο και το Λύκειο Αμφίκλειας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Μαΐου 2018 12:58 Διακρίσεις για το Γυμνάσιο και το Λύκειο Αμφίκλειας

Έπαινο από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για τη συμμετοχή του στη δράση «Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών», έλαβε το Γυμνάσιο Αμφίκλειας.

Το πρόγραμμα με το οποίο συμμετείχε, έχει τίτλο: «Ιστοεξερεύνηση – Το ιδανικό σχολείο». Πρόκειται για την υλοποίηση ενός σχεδίου εργασίας με θέμα το ιδανικό σχολείο στην οποία έγινε χρήση ιστοεξερεύνησης για μαθητές επιπέδου Α2 με την εκπαιδευτικό κ. Λάιου Χριστίνα ΠΕ06.

Αρχικά, διαγνώστηκε το επίπεδο των μαθητών με βάση τους δείκτες επικοινωνιακής επάρκειας του Συμβουλίου της Ευρώπης. Κατόπιν, διενεργήθηκε ανάλυση αναγκών ώστε να προσδιοριστούν οι ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των μαθητών. Στη συνέχεια, σχεδιάστηκε το σχέδιο εργασίας με θέμα το ιδανικό σχολείο και εντάχθηκε η χρήση των ΤΠΕ ως προστιθέμενη αξία μέσα από τη χρήση ιστοεξερεύνησης.

Οι στόχοι του προγράμματος είναι γλωσσικοί, μαθησιακοί και ηλεκτρονικοί/ψηφιακοί. Παρά τη σύντομη διάρκεια του προγράμματος τα οφέλη που αποκόμισαν οι μαθητές ήταν πολλαπλά, όπως αναφέρει η Διευθύντρια του Σχολείου, Ελένη Μπέσιου.

«Συνεργάστηκαν αρμονικά, ήρθαν σε επαφή με άλλους πολιτισμούς, ανέλαβαν ευθύνες, αξιοποίησαν τις δυνατότητές τους, επεξεργάστηκαν πληροφορίες κριτικά, ανέπτυξαν ψηφιακές δεξιότητες, εμπνεύστηκαν μια πρωτότυπη δημιουργία. Καλλιέργησαν δεξιότητες που χαρακτηρίζουν έναν ευαισθητοποιημένο, ενεργό πολίτη του αύριο…», αναφέρει χαρακτηριστικά η κα Μπέσιου.

Έπαινος και για το Λύκειο

Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε προηγηθεί η βράβευση των μαθητών της Α΄ και Β΄ Λυκείου Αμφίκλειας με έπαινο που απέσπασαν από το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του πανεπιστημίου της Πάτρας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό “ Κολλημένος στο Διαδίκτυο; Ποτέ!!!”.

Πήραν μέρος οι μαθητές:

Ομάδα Ζωγραφικής:

Ηλιάνα Μερκούρη (Β2 Λυκείου Αμφίκλειας), Κωνσταντίνα Κέφου (Β1 Λυκείου Αμφίκλειας), Κωνστάντσα Κοβάτση (Β1 Λυκείου Αμφίκλειας), Χρύσα Λιάλλιου (Β2 Λυκείου Αμφίκλειας), Αρμέλα Χότζα (Α΄Λυκείου Αμφίκλειας).

Ομάδα λόγου:

Φένια Μπαθρά, Μαρία Ρεστέμη, Κατερίνα Βαφειά, Χριστίνα Στρωτού και Αντώνης Πανουργιάς (Α΄Λυκείου Αμφίκλειας).

Ομάδα Σύνθεσης: (όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές και οι εκπαιδευτικοί).

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί (ΠΕ02, φιλόλογοι):

Στέλλα Καλογερά, Μαρία Κουτσικούρη και Θεοδώρα Βοϊβόντα.

Κάντε κλικ και δείτε το «παραμύθι» τους: