Το ευχαριστώ του επιστημονικού κόσμου στο Δήμο Λαμιέων

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018 10:10 Το ευχαριστώ του επιστημονικού κόσμου στο Δήμο Λαμιέων

«Το Γ’ Διεθνές Διεπιστημονικό Συμπόσιο μπορεί να συγκριθεί με ανάλογα συνέδρια μεγάλων ευρωπαϊκών  πρωτευουσών…»

 Επιστολή προς το Δήμαρχο Λαμιέων και το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς και προς την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, σχετικά με το Γ΄ Διεθνές  Διεπιστημονικό Συμπόσιο «Η περιφέρεια  του Μυκηναϊκού Κόσμου: Πρόσφατα ευρήματα και πορίσματα της έρευνας», έστειλε ο Αναπληρωτής Καθηγητής Αρχαιολογίας στο Dickinson College και Προέδρος του Μυκηναϊκού Ιδρύματος Χριστοφίλης Μαγγίδης.

Θέμα του η έκφραση ευχαριστιών για την θερμή και άρτια φιλοξενία που βοήθησαν στην επιτυχή διεξαγωγή του. Αναλυτικά η επιστολή που διαβάστηκε και στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο:

Κύριε Δήμαρχε, κκ. Δημοτικοί Σύμβουλοι

Κυρία Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας & Ευρυτανίας,

Με την παρούσα επιστολή μου, επιθυμώ να σας ευχαριστήσω και να σας συγχαρώ για την  άρτια και επιτυχημένη διοργάνωση του Γ΄ Διεθνούς  Διεπιστημονικού Συμποσίου με θέμα:  «Η Περιφέρεια του Μυκηναϊκού Κόσμου: Πρόσφατα ευρήματα και πορίσματα της  έρευνας», και στο οποίο είχα την τιμή συμμετέχω ως εισηγητής του θέματος: «Glas and Mycenaean Regional Political Geography: Recent Discoveries and New Theories».

Λόγω της ιδιότητάς μου ως Αναπληρωτής Καθηγητής Αρχαιολογίας στο Dickinson College αλλά και ως Πρόεδρος του Μυκηναϊκού Ιδρύματος έχω συμμετάσχει σε εβδομήντα και  πλέον συνέδρια, συμπόσια και άλλα επιστημονικά fora. Θέλω, λοιπόν, να επισημάνω ότι η  διοργάνωση του Γ΄ Διεθνούς  Διεπιστημονικού Συμποσίου άφησε και σε μένα αλλά και σε  πολλούς συναδέλφους-συνέδρους από διάφορες χώρες πραγματικά τις καλύτερες των  εντυπώσεων τόσο από πλευράς αρτιότητας στην προετοιμασία και διοργάνωση του  συνεδρίου, που μπορεί να συγκριθεί με ανάλογα συνέδρια μεγάλων ευρωπαϊκών  πρωτευουσών, όσο και από πλευράς υψηλού επιστημονικού επιπέδου των εισηγητών και   του γόνιμου διαλόγου που αναπτύχθηκε από τους διακεκριμένους συναδέλφους  αρχαιολόγους και ιστορικούς που συμμετείχαν. Ιδιαίτερη εντύπωση σε όλους τους  συνέδρους έκανε η ζεστή φιλοξενία, η ευγένεια, και η προθυμία όλων όσων εργάστηκαν  για την επιτυχημένη διεξαγωγή του συνεδρίου.

Σας συγχαίρω, τέλος, και για την σύμπραξη του Δήμου και της Εφορείας Αρχαιοτήτων, που  ει μη τι άλλο, προάγει το πνεύμα της συνεργασίας και της δημιουργικής συνύπαρξης βαδίζοντας στα χνάρια της Αμφικτιονίας της Ανθήλης.

Εν αναμονή των πρακτικών του εξαιρετικού Γ’ Διεθνές Διεπιστημονικού Συμποσίου «Η  Περιφέρεια του Μυκηναϊκού Κόσμου: Πρόσφατα ευρήματα και πορίσματα της έρευνας»,  σας εκφράζω την μέγιστη εκτίμησή μου για την τιτάνια προσπάθεια που καταβάλετε για την ανάδειξη και προαγωγή της Ιστορίας και του Πολιτισμού της Λαμίας, της Φθιώτιδας και όλης της Ελλάδας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση