«Σκορπούσατε το θάνατο στη Λαμία…»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018 08:15 «Σκορπούσατε το θάνατο στη Λαμία…»

Στο «μικροσκόπιο» θάνατοι από ναρκωτικά σε σχέση με το κύκλωμα ηρωίνης που εξαρθρώθηκε.

Καταπέλτης ήταν  η Εισαγγελέας, σε βάρος του 39χρονου «αρχηγού» και των υπολοίπων μελών της εγκληματικής ομάδας που φέρεται να δραστηριοποιούνταν στην οργανωμένη διακίνηση ηρωίνης, στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας.

Το μεσημέρι του Σαββάτου (26/5) τα σκαλιά του Δικαστικού Μεγάρου πέρασαν οι δύο τελευταίοι κατηγορούμενοι για τη σύσταση εγκληματικής ομάδας, εκ των οποίων ο ένας έχει χαρακτηρισθεί ως αρχηγός του κυκλώματος κι αντιμετωπίζει τις πιο σοβαρές κατηγορίες.

Στην κατοχή της οργάνωσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εκτός από ποσότητες ναρκωτικών, όπως ηρωίνη και 1,5 περίπου κιλό ουσίας σε μορφή βράχου που χρησιμοποιούνταν για τη νόθευση και επέκτασή της. Η συγκεκριμένη ουσία ελέγχεται στα εργαστήρια της αστυνομίας σχετικά με το αν ευθύνεται για θανάτους που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα στα στέκια των ναρκομανών στη Λαμία.

«Σκορπούσατε το θάνατο στη Λαμία…», ήταν η εκτίμηση της δικαστικής λειτουργού που διέταξε την έρευνα για την εξακρίβωση αν οι θάνατοι αυτοί σχετίζονται με νόθευση των ναρκωτικών που έκαναν χρήση.

Υπό το βάρος των βαρύτατων κατηγοριών, οκτώ (8) από τους 11 συλληφθέντες (πέντε άνδρες και δύο γυναίκες από την Λαμία και την ευρύτερη περιοχή και ένας άνδρας που συνελήφθη στη Λάρισα) πήραν το δρόμο για διάφορα Καταστήματα Κράτησης.

Σημειώνουμε ότι στην ογκωδέστατη δικογραφία περιλαμβάνονται άλλα 128 άτομα με τους περισσότερους εξ αυτών να είναι χρήστες, στοιχείο που φανερώνει τη μεγάλη δικτύωση του κυκλώματος που έκανε δουλειές στην πιάτσα της Λαμίας και στην ευρύτερη περιοχή.

Διαβάστε επίσης: Λαμία: Οκτώ άτομα στη φυλακή για το κύκλωμα ηρωίνης

Προσαρμοσμένη αναζήτηση