Νόμος Κατσέλη: Απόφαση - ανάσα για δύο Λαμιώτικες μονογονεϊκές οικογένειες

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018 08:20 Νόμος Κατσέλη: Απόφαση - ανάσα για δύο Λαμιώτικες μονογονεϊκές οικογένειες

Μηδενικές καταβολές μέχρι την οριστική συζήτηση…

Δύο πολύ σημαντικές αποφάσεις την τελευταία εβδομάδα του Ειρηνοδικείου Λαμίας δίνουν ανάσα και ελπίδα σε δύο μονογονεϊκές οικογένειες από τη Λαμία.
Και οι δύο περιπτώσεις αφορούν νοικοκυριά όπου έχει πεθάνει ο σύζυγος και η μητέρα ζει με τα δυο της παιδιά αδυνατώντας με τα νέα δεδομένα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της σε δάνεια.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου και στις δύο περιπτώσεις, προβλέπονται μηδενικές καταβολές χωρίς επανεξέταση έως την οριστική συζήτηση το 2022.

Στη μία περίπτωση μάλιστα η οικογένεια είχε καταφύγει στα ευεργετήματα του νόμου Κατσέλη για 2η φορά, αδυνατώντας να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις προηγούμενης διαταγής για καταβολή ύψους 330 ευρώ μηνιαίως!

«Η προσωρινή διαταγή είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα πριν την συζήτηση της αιτήσεως, αφού κρίνει την ικανότητα του δανειολήπτη για καταβολή δόσεων στα πιστωτικά ιδρύματα, ορίζει μηνιαίες δόσεις  και αναστέλλει κάθε καταδιωκτικό μέτρο σε βάρος του», αναφέρει στο LamiaReport η δικηγόρος των οικογενειών, Σοφία Σταυράκη, που σημειώνει επίσης ότι: «έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο της απόρριψης αρκετών αιτήσεων και προσωρινών διαταγών για υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη, άλλως στη ρύθμιση οφειλών υπερχρεωμένων νοικοκυριών, λόγω του ότι τα κριτήρια είναι πλέον πιο αυστηρά. Ωστόσο πετύχαμε με τους εντολείς μου, την τελευταία εβδομάδα στο Ειρηνοδικείο Λαμίας την έκδοση  δύο προσωρινών διαταγών με μηδενικές καταβολές έως την συζήτηση των αιτήσεων, που είχαν οριστεί για το έτος 2022. Τους ευχαριστώ ακόμα μια φορά για την εμπιστοσύνη τους και την διάθεσή τους για άριστη συνεργασία».

Διαβάστε επίσης: Νόμος Κατσέλη: Αυτές είναι οι αλλαγές που συμφώνησαν κυβέρνηση και θεσμοί

Προσαρμοσμένη αναζήτηση