Φθιώτιδα: Δύο εκτροπές οχημάτων σε γκρεμό στα Δύο Βουνά μέσα σε μία ώρα!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018 08:47 Φθιώτιδα: Δύο εκτροπές οχημάτων σε γκρεμό στα Δύο Βουνά μέσα σε μία ώρα!

Απεγκλωβίστηκαν δύο οδηγοί χάρη στους Πυροσβέστες και σε πολίτες από το χωριό που έσπευσαν να βοηθήσουν…

Συναγερμός σήμανε λίγο πριν τις 22:15 σε Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ για εκτροπή αγροτικού οχήματος σε χωματόδρομο πάνω από τα Δύο Βουνά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το όχημα έφυγε σε άνοιγμα του δρόμου ακριβώς μετά τα μεταλλεία και έπεσε σε βάθος τουλάχιστον πέντε μέτρων.

Ο ηλικιωμένος οδηγός του οχήματος κατάφερε να ειδοποιήσει διερχόμενους οδηγούς, ωστόσο είχε  εγκλωβιστεί έχοντας καταπλακωθεί το πόδι του στη θέση του συνοδηγού και χρειάστηκε η συνδρομή της 7ης ΕΜΑΚ και της ΠΥ Λαμίας που έφτασαν στο σημείο λίγο μετά τις 23:00’.

Στο σημείο βρέθηκε αρκετός κόσμος από το χωριό (υπάρχουν και κατασκηνωτές για το πανηγυρίζον εκκλησάκι του Αγίου Πνεύματος) που όμως δεν μπόρεσαν να προσφέρουν βοήθεια και αρκέστηκαν να ειδοποιήσουν ΕΚΑΒ και Πυροσβεστική.

Ωστόσο πριν ολοκληρωθεί η διάσωση του συγκεκριμένου ατόμου, δόθηκε νέα κλήση βοήθειας για έτερο συμβάν λίγες δεκάδες μέτρα πιο πάνω περίπου στα 15 λεπτά, επίσης μετά από εκτροπή οχήματος σε γκρεμό! Ήταν συγγενείς του πρώτου οδηγού που πάνω στη βιασύνη τους να σπεύσουν για βοήθεια βρέθηκαν κι εκείνοι σε άλλο γκρεμό.

Έτσι με την ολοκλήρωση της πρώτης αποστολής, που είχε αίσιο τέλος καθώς ο τραυματισμός του πρώτου οδηγού αποδείχτηκε αρκετά επιπόλαιος για το μέγεθος της εκτροπής και της πτώσης, οι διασώστες έφυγαν για το άλλο συμβάν. Μαζί τους και ένα ακόμη ασθενοφόρο που έφτασε από τη Λαμία προκειμένου να παραλάβει τραυματίες.

Η πρώτη αποστολή ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 00:05’ που έφτασε το πρώτο ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Λαμίας, ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα και ενώ οι διασώστες έφταναν να προσεγγίσουν το έτερο συμβάν, πολίτες είχαν κατορθώσει να απεγκλωβίσουν τον οδηγό και του δεύτερου οχήματος.

Στο δεύτερο όχημα επέβαιναν δύο άτομα εκ των οποίων το ένα είχε εγκλωβιστεί στο αναποδογυρισμένο όχημα έχοντας χτυπήσει στο χέρι του. Τραυματίας – χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του - μεταφέρθηκε αρχικά με αγροτικό και στη συνέχεια μετεπιβιβάστηκε στο άλλο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να διακομιστεί κι εκείνος στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση