Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κύμη – Ψάχνουν τους εμπρηστές

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018 23:28 Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κύμη – Ψάχνουν τους εμπρηστές

Το ευχαριστώ του Μπακογιάννη στους Πυροσβέστες…

Το να ξεκινούν συγχρόνως τρεις πυρκαγιές μαζί σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων, σχεδόν τα μεσάνυχτα και σε περιοχή που οι άνεμοι πνέουν θυελλώδεις, μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί!

Κάπως έτσι παραδόθηκε στις φλόγες μια μεγάλη περιοχή μεταξύ Ωρολογίου - Αγ. Γεωργίου – Κρεμαστων στην Κύμη Ευβοίας.

Από την πρώτη στιγμή στο σημείο έφτασε ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής, ωστόσο ήταν πολύ δύσκολο να επέμβουν στο κομμάτι της εξάπλωσης και περιορίστηκαν στη διαφύλαξη κατοικημένων περιοχών και περιουσίων ώστε με το φως της ημέρας να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Πράγματι οι 50 Πυροσβέστες με τα 25 οχήματα, τα δέκα άτομα πεζοπόρο, τα τρία οχήματα ΟΤΑ, σε συνδρομή από αέρος, ενός αεροσκάφους  Canadair και ενός ελικοπτέρου, κατάφεραν αρχικά να την περιορίσουν σε δύσβατο σημείο και αργότερα το απόγευμα να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Με ανάρτησή του στο Facebook ο Περιφερειάρχης Κώστα Μπακογιάννης έσπευσε από το πρωί να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς τους πυροσβέστες και να τους προτρέψει να βρουν τους ενόχους: «Ξεκίνησε άσχημα η μέρα αλλά φαίνεται ότι θα έχουμε σε λίγο αίσιο τέλος. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας και της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας για τη μάχη που έδωσαν με τις φλόγες στην περιοχή μεταξύ Ωρολογίου - Αγ. Γεωργίου - Κρεμαστών. Οι εστίες ήταν τρεις και τον λόγο πλέον, έχουν οι αρχές...».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση