Στα χαρτιά ακόμη ο δρόμος Λαμία – Αντίρριο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018 14:26 Στα χαρτιά ακόμη ο δρόμος Λαμία – Αντίρριο

Έτοιμες οι μελέτες, δυσθεώρητο όμως το κόστος για την υλοποίησή του.

Στα 373,8 εκατομμύρια ευρώ, ανέρχεται το κόστος μέρους κατασκευής και αναβάθμισης του οδικού άξονα Λαμίας – Ιτέας – Αντιρρίου, και συγκεκριμένα από τα όρια του νομού Φθιώτιδας και σε μεγάλο τμήμα της Φωκίδας, σύμφωνα με απάντηση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σε ερώτηση του  Ανεξάρτητου βουλευτή Εύβοιας Νίκου Λαγού, που αναφέρει δημοσίευμα του ypodomes.com.

Στην ερώτηση του ο βουλευτής ρωτούσε για την πορεία των έργων σε έναν άξονα που έχει χαρακτηριστεί καρμανιόλα και που έχει μείνει από πηγές χρηματοδότησης.

Στην απάντηση του υπουργείου αναφέρεται ότι έχουν εγκριθεί οι Περιβαλλοντικοί όροι για το κομμάτι από το 5,9 χμ. (κόμβος προς Αγία Ευθυμία) έως το 47,4 χμ (κόμβος προς Αυλώνα) στο νομό Φωκίδας.

Συγκεκριμένα η μελέτη του συγκεκριμένου κομματιού ανεβάζει το κόστος στα 117.100.000 ευρώ.

Για το τμήμα του έργου από το Μπράλο μέχρι την Άμφισσα μήκους περίπου 30,5 χιλιομέτρων και συγκεκριμένα αμέσως μετά τον οικισμό και το πέρας της υφιστάμενης οδού, πριν την πρωτεύουσα της Φωκίδας, οι Περιβαλλοντικοί όροι έχουν εγκριθεί από τις αρχές του 2014. Η μελέτη στο σύνολό της έχει εγκριθεί και παραληφθεί από το 2016, με το κόστος της κατασκευής της να ανέρχεται στο ποσό των 256.700.000 ευρώ.

Τα παραπάνω ποσά σύμφωνα με το δημοσίευμα πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να βρεθούν από κάποια πηγή κι ίσως δεν είναι τυχαία η αναφορά σε πιθανό ενδιαφέρον κάποιου υπάρχοντα παραχωρησιούχου, σύμφωνα και με την «λογική που έχει υιοθετήσει το Υπουργείο», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση