Όλοι μαζί για το περιβάλλον (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2018 07:26 Όλοι μαζί για το περιβάλλον (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Δράσεις του Δήμου Λαμιέων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και για την Εβδομάδα Περιβάλλοντος που θα διαρκέσει έως τις 8 Ιουνίου.

Με παράλληλες δράσεις στις τρεις κεντρικές πλατείες του, ο Δήμος Λαμιέων, συνέχισε τον εορτασμό της Εβδομάδας Περιβάλλοντος ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας για το Περιβάλλον (5 Ιουνίου), με τη συμμετοχή πολλών παιδιών.

Χαρούμενες φωνές, παιχνίδι και ενημέρωση για θέματα που αφορούν το περιβάλλον με επίκεντρο τα παιδιά που είναι η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Στην πλατεία Ελευθερίας τα παιδιά των δημοτικών σχολείων που συμμετείχαν, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα θεατρικό παιχνίδι και την αφήγηση παραμυθιού, ενώ στην πλατεία Πάρκου, γινόταν ενημέρωση πολιτών από τον Περιφερειακό ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας και το Europe Direct Λαμίας.

Τέλος όλα μαζί τα παιδιά στην πλατεία Λαού, δημιούργησαν με την υποστήριξη των Εικαστικών Εργαστηρίων του Δήμου, όμορφες ζωγραφιές, ενώ ενημερώθηκαν για την ανακύκλωση.

Εκεί βρέθηκε και ο Δήμαρχος Λαμιέων, Νίκος Σταυρογιάννης που μίλησε στο LamiaReport για τις δράσεις στο πλαίσιο της Εβδομάδας περιβάλλοντος.

Οι δράσεις για το περιβάλλον συνεχίζονται με το παρακάτω πρόγραμμα:

ΤΡΙΤΗ 5/6/2018

Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λαμιέων, 19.00

Ενημερωτική εσπερίδα με θέμα «Από τη Διαλογή στην Πηγή μέχρι την ασφαλή τελική διάθεση - Δήμος Λαμιέων και ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας συνεργάτες για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων»

Συνδιοργάνωση του  Δήμου Λαμιέων και του Περιφερειακού ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.

ΤΕΤΑΡΤΗ 6/5/2018

Ενημέρωση σχολικών μονάδων για το Περιβάλλον και την Ανακύκλωση από το Europe Direct Λαμίας.

ΠΕΜΠΤΗ 7/6/2018

Λόφος Μιχαήλ & Γαβριήλ, 19.30

Κατασκευές, ζωγραφική και φύτεμα λουλουδιών από τα παιδιά του 16ου Δημοτικού Σχολείου και τα ΚΔΑΠ του Δήμου Λαμιέων.

Μαζί μας με ζωντανή μουσική ο Άκης Δαβανέλλος με την παρέα του!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/6/2018

Πάρκο Λουτρών Υπάτης, 09.30 π.μ.

Το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης πάει φέτος στα Λουτρά Υπάτης για παιχνίδια και ενημέρωση για την ανακύκλωση με τη συμμετοχή μαθητών από σχολεία της περιοχής!

Δείτε φωτογραφίες από τις δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στη Λαμία:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση