Δολοφονία 13χρονης: Ανακοίνωσε τη σύλληψη 40χρονου η ΕΛ.ΑΣ.

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2018 11:10 Δολοφονία 13χρονης: Ανακοίνωσε τη σύλληψη 40χρονου η ΕΛ.ΑΣ.

Με την κατηγορία της απλής συνέργειας…

Λίγο πριν συγγενείς και φίλοι αποχαιρετίσουν τη μικρή Γιαννούλα για τελευταία φορά, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε επίσημα τη σύλληψη ενός 40χρονου αλλοδαπού για απλή συνέργεια στο φόνο της μικρής τη Δευτέρα το βράδυ (4/6) στον καταυλισμό Ρομά έξω από την Άμφισσα.

Η ανακοίνωση έλεγε: «ΣYNEΛHΦΘH XΘEΣ (05-06-2018) AΠOΓEYMATINEΣ ΩPEΣ ΣTHN AMΦIΣΣA ΦΩKIΔAΣ, AΠO AΣTYNOMIKOYΣ TOY TMHMATOΣ AΣΦAΛEIAΣ AMΦIΣΣAΣ-ΔEΛΦΩN, ENAΣ 40XPONOΣ AΛΛOΔAΠOΣ,ΓIA AΠΛH ΣYNEPΓEIA ΣTHN ANΘPΩΠOKTONIA THΣ 13XPONHΣ HMEΔAΠHΣ ΠOY ΔIAΠPAXΘHKE ΠPOXΘEΣ TO BPAΔY ΣTON KATAYΛIΣMO THΣ AMΦIΣΣAΣ.ΣYNEXIZONTAI OI EPEYNEΣ ΓIA TON ENTOΠIΣMO TOY 34XPONOY HMEΔAΠOY,ΦYΣIKOY AYTOYPΓOY THΣ ANΘPΩΠOKTONIAΣ».

Η σύλληψη αφορά στον 40χρονο Αλβανό που είχε υπεύθυνο ο 34χρονος στο σταύλο στο Προσήλιο, όπου και πήγαινε το μοιραίο εκείνο απόγευμα.

Σύμφωνα μάλιστα με κάποιες πληροφορίες η σύλληψη του 40χρονου έγινε μετά τον ξυλοδαρμό του από μερίδα Ρομά που έφτασε στο σταύλο αναζητώντας τον 34χρονο. Ίσως μάλιστα η απαγγελία της συγκεκριμένης κατηγορίας να πρόκειται για ένα μέσο προστασίας του ίδιου από την οργή των Ρομά που ζητεί εκδίκηση για τον αδόκητο θάνατο του κοριτσιού.

Σε κάθε περίπτωση τα μέτρα τάξης στη Φωκική πρωτεύουσα είναι δρακόντεια και στόχος όλων είναι ο κατευνασμός των πνευμάτων αυτή τη στιγμή, καθώς μια «σπίθα» μπορεί να προκαλέσει καταστροφή.

Θεωρείται δεδομένη η απειλή συγγενών του θύματος που απειλούν να κάψουν την Άμφισσα αν δε βρεθεί ο δολοφόνος και προς αυτή την κατεύθυνση διενεργούνται αναζητήσεις από τις αρχές, αλλά και από ομάδες Ρομά για άλλους λόγους βέβαια.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Δελφών, Θανάσης Παναγιωτόπουλος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ χαρακτήρισε το περιστατικό μεμονωμένο και έσπευσε να σημειώσει ότι «δεν αποδίδει την ταυτότητα της ήσυχης πόλης που είναι η Άμφισσα».

Ζήτησε μάλιστα τέτοια γεγονότα να μην προσπαθεί να τα εκμεταλλευτεί κανείς για δικούς του λόγους. Εξέδωσε μάλιστα και το παρακάτω συλλυπητήριο μήνυμα:

«Το εξαιρετικά θλιβερό περιστατικό της απώλειας μιας ανθρώπινης ζωής και μάλιστα ενός παιδιού έχει ρίξει σήμερα βαριά τη σκιά του στην πόλη μας και στην περιοχή μας.

Οι συνθήκες του γεγονότος τυγχάνουν ακόμη και αυτή τη στιγμή αδιευκρίνιστες και οι πληροφορίες συγκεχυμένες.

Το βέβαιο είναι ότι σε τίποτα δε συμβάλλουν ομαδικές ενέργειες αντεκδίκησης ή κοινωνικής έντασης ένθεν κι ένθεν.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι ακραίες φωνές κάποιες φορές και υπό ορισμένες προϋποθέσεις οδηγούν σε ακραίες πράξεις και αυτό στο τέλος το πληρώνουμε όλοι μας και ιδίως τα παιδιά μας. 

Στην οικογένεια και στους φίλους του αδικοχαμένου κοριτσιού εκφράζουμε τη βαθύτατη οδύνη όλων των δημοτών του Δήμου Δελφών και τη συμπαράστασή μας στη θλίψη τους».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση