Το 18ο Δημοτικό Λαμίας υποδέχεται τα «Πρωτάκια»!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2018 17:42 Το 18ο Δημοτικό Λαμίας υποδέχεται τα «Πρωτάκια»!

Τα νήπια και τα προνήπια του 29ου Νηπιαγωγείου Λαμίας, υποδέχτηκαν στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας.

Τα παιδιά συνόδευσαν η Σύμβουλος 30ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής κ. Μιχαηλίδου Βασιλική, μαζί με τις Νηπιαγωγούς, Πέτσα Έλενα, Τασιοπούλου Κρίστυ και Σδράλη Βάσω.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν οι μικροί μαθητές/τριες να σχηματίσουν μια πρώτη εικόνα για το καινούριο τους σχολείο για να έχουν μια ομαλή μετάβαση στο μέλλον. Οικοδεσπότες ήταν οι μελλοντικοί/κές συμμαθητές/τριές τους της φετινής Α΄ Τάξης μαζί με την Σύμβουλο 2ης Περιφέρειας Ν. Φθ/δας, Γλένη Χρυσαυγή & τον Δάσκαλό τους, Φλώτσιο Λάμπρο, που περίμεναν να τους/τις καλωσορίσουν στην τάξη τους.

Ομοίως τα παιδιά καλωσόρισε η Δ/ντρια, Ανδριτσοπούλου Δήμητρα και  ακολούθησε ξενάγηση σε χώρους του σχολείου (Βιβλιοθήκη, Αίθουσα Ολοήμερου κ.α.), αλλά και εκπαιδευτικές δραστηριότητες όπως, μουσικοκινητική δράση γνωριμίας, ανάγνωση του παραμυθιού «Οι καλοί και οι κακοί ιππότες» & πολλά διαδραστικά παιχνίδια ανάπτυξης μνήμης, παρατηρητικότητας & κινητικών δεξιοτήτων που ενθουσίασαν όλα τα παιδιά!

Στο τέλος τα πρωτάκια με τον Δάσκαλό τους αποχαιρέτησαν μελωδικά τους επισκέπτες προβάλλοντας και τραγουδώντας τα τραγούδια: «Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο» (δείτε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=LLOXlhdxDMc) & «Αν όλα τα παιδιά της γης» (δείτε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=F4IC9jP2WFY). Επιπλέον πρόσφεραν ένα αναμνηστικό-κατασκευή στο κάθε παιδί, που είχαν προετοιμάσει ειδικά για τους νέους τους φίλους, ένα πολύχρωμο λουλούδι-κατασκευή που συνοδευόταν από μια καλοκαιρινή ζωγραφιά για να θυμούνται αυτή την ωραία συνάντηση…

Πριν την αποχώρηση έγινε ομαδική φωτογράφιση και προσφέρθηκαν γλυκές λιχουδιές σε όλους.

«Η Διευθύντρια & οι Εκπαιδευτικοί του 18ου Δημ. Σχ. Λαμίας ευχαριστούν θερμά τις δύο Συμβούλους, καθώς και τις Νηπιαγωγούς  για την ξεχωριστή επίσκεψη που οργάνωσαν για τους μικρούς μαθητές/τριες. Τα μελλοντικά πρωτάκια έφυγαν ενθουσιασμένα με χαρούμενες εικόνες από την πρώτη επαφή τους με το νέο τους σχολείο… Θα τις σκέφτονται το καλοκαίρι ώστε να επιστρέψουν με ανυπομονησία τον Σεπτέμβριο!».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση