Έσβησε η Πυρκαγιά στην Λοκρίδα (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2018 08:45 Έσβησε η Πυρκαγιά στην Λοκρίδα (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Η άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας πρόλαβε πολύ άσχημες καταστάσεις…

Γύρω στα 45 στρέμματα δασικής έκτασης πρόλαβε να κάψει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (7/6) γύρω στις 15:30, ανάμεσα στο χωριό Μεγαπλάτανος και Αγία Βαρβάρα Λιβανατών.

Η άμεση αντίδραση των Πυροσβεστικών δυνάμεων από στεριά και αέρα, σε συνδυασμό με την άμεση υποστήριξη από τα συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Φθιώτιδας, πρόλαβε πραγματικά τα χειρότερα και μέσα σε λίγη ώρα με ανακούφιση είχαν σβήσει οι μεγάλες εστίες. Συγχρόνως η πυρκαγιά αποκάλυψε έναν αρχαιολογικό θησαυρό που θα αξιολογήσει και θα αξιοποιήσει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας – Ευρυτανίας.

Στις μάχες με τις φλόγες ρίχτηκαν από την πρώτη στιγμή, 12 οχήματα με 25 άτομα προσωπικό, δύο Canadair, δυο μπουλντόζες και μία υδροφόρα της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας.

Στο σημείο μάλιστα βρέθηκαν πολύ γρήγορα ο ίδιος ο Περιφερειακός Διοικητής των ΠΥ Στερεάς Ελλάδας Αρχιπύραρχος Νίκος Σπαής, αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας Θανάσης Καρακάντζας με τον επικεφαλής της ΠΠ Φθιώτιδας Πολύζο Ζώη.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες που μας έστειλε φίλος αναγνώστης από την μάχη με τις φλόγες κοντά στην Αγία Βαρβάρα Λιβανατών:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση