Τι λέει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων για το επεισόδιο με τον Γκλέτσο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018 10:58 Τι λέει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων για το επεισόδιο με τον Γκλέτσο

Ως συκοφάντη κατηγορεί το Δήμαρχο Στυλίδας Απόστολο Γκλέτσο, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας, τον οποίο ήδη έχει καταγγείλει για τραμποιυκισμό και χειροδικία εναντίον του Προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Στυλίδας.

Αιτία δηλώσεις σε τηλεοπτικό σταθμό σχετικά με το επεισόδιο που έλαβε χώρα την περασμένη Δευτέρα (4/6) στην προ ημερησίας συζήτηση για το ψήφισμα που είχαν καταθέσει οι Αγροτικοί Σύλλογοι προς το Δήμο.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Ο δήμαρχος Στυλίδας μετά την τραμπουκική επίθεση ενάντια στον πρόεδρο του αγροτικού συλλόγου Στυλίδας-Εχιναίων κατά την διάρκεια της συζήτησης του ψηφίσματος των αγροτικών συλλόγων της περιοχής με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τις αγροτικές υποδομές που βρίσκονται στα όρια του δήμου, συνεχίζει όχι μόνο να μην απαντά επί των θεμάτων που θέτει το ψήφισμα, αλλά να προσπαθεί μέσω των εκπροσώπων του να κατασυκοφαντίσει τους αγρότες που παλεύουν καθημερινά να επιβιώσουν, αντιπαλεύοντας πολιτικές και πρακτικές παλιών και τωρινών κυβερνήσεων, περιφερειακών και δημοτών διοικήσεων, ΕΕ και της ΚΑΠ, που τους οδηγούν στην εξαθλίωση.

Σε παρουσία του σε τηλεοπτικό σταθμό την περασμένη εβδομάδα ο δικηγόρος και εκπρόσωπος του δημάρχου Απόστολου Γκλέτσου, προσπάθησε να μας αποδείξει με ψεύδη και ανακρίβειες ότι ο εντολέας του είναι μια αθώα περιστερά ανάμεσα σε γύπες.

ΟΙ απαντήσεις στα ψεύδη και τις ανακρίβειες του:

1. Στο δημοτικό συμβούλιο δεν παραβρέθηκαν εκπρόσωποι κανενός συνεταιρισμού αλλά  οι πρόεδροι των αγροτικών συλλόγων Στυλίδας, Πελασγίας και μέλη τους.

2. Δεν διέκοψαν κανένα δημοτικό συμβούλιο αλλά παραβρέθηκαν σε προημερεσίας συζήτησης του ψηφίσματος που οι ίδιοι οι σύλλογοι είχαν καταθέσει στον δήμο  προ μηνός και ο πρόεδρος του Δημ. Συμβούλιου όρισε σαν ημέρα συζήτησης του την Δευτέρα 4/6 μετά και την αναβολή της προηγούμενης συνεδρίασης του δημ. συμβουλίου.

3. Ο πρόεδρος του Αγρ. Συλλόγου Στυλίδας δεν εκδιώχτηκε από τον δήμαρχο, αλλά αποχώρησε μη αποδεχόμενος τον «τσαμπουκά» του δημάρχου αλλά και τις ύβρεις που δέχτηκε ο ίδιος αλλά και οι αγρότες που εκπροσωπούσε. Μάρτυρες υπήρξαν όλα τα παρόντα μέλη του δημ. συμβουλίου.

4. Η συζήτηση επί του ψηφίσματος κατέληξε «κανονικά», μετά το γρονθοκόπημα του δημάρχου επί του αποχωρήσαντα πρόεδρο του αγρ. συλλόγου στον προαύλιο χώρο του δημαρχείου  παρουσία ενός δημοτικού συμβούλου και ενός αντιδημάρχου, με την καταψήφιση του εν λόγω ψηφίσματος εν μέσω απειλητικών παροτρύνσεων του Απόστολου Γκλέτσου προς την πλειοψηφία.

5. Η συζήτηση για την νομική κίνηση ενάντια σε αυτούς που παράνομα εισέπρατταν ενοίκια και κοινοτικές επιδοτήσεις για δημόσιες βοσκήσιμες εκτάσεις από κτηνοτρόφους, βρισκόταν σαν θέμα στη λίστα ημερησίας συζήτησης τελευταίο και καμία σχέση δεν είχε ούτε ουσιαστικά, αλλά ούτε και χρονικά με το ψήφισμα των Αγρ. Συλλόγων. Το συγκεκριμένο θέμα (Νο13) μάλιστα συζητήθηκε κανονικά χωρίς την παρουσία μας και υπερψηφίστηκε χωρίς καμία παρακώληση από κανέναν. 

6. Το θέμα των παράνομων αυτών ενεργειών όπως ενημερωθήκαμε είχε καταγγελθεί στον Δήμαρχο εδώ και δύο χρόνια από την Λαϊκή Συσπείρωση, το οποίο όμως τότε είχε απορριφθεί ως αβάσιμο από τον δήμαρχο Απόστολο Γκλέτσο ισχυριζόμενος ότι ο δήμος δεν έχει στην κατοχή του τέτοιες εκτάσεις.      

7. Αυτοί, που με την ανοχή κάποιων, παράνομα εκμεταλλευόντουσαν δημόσια έκταση και κτηνοτρόφους δεν γνωρίζουμε εάν είναι μέλη αγροτικού συνεταιρισμού ή εάν έχουν σχέση  αλλά και τι σχέση έχουν με το δήμο Στυλίδας, αλλά ούτως ή άλλως παρόντες από μέρους μας στο εν λόγω δημ. συμβούλιο ήταν αγωνιζόμενοι αγροτικοί σύλλογοι που καμία σχέση έχουν με τέτοιου είδους στοιχεία.

Οι Αγρ. Σύλλογοι μάχονται  για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αγρότες  και όχι για την συγκάλυψη οποιοδήποτε σκανδάλου που γεννιούνται εξαιτίας ακριβώς αυτών των εφαρμοζόμενων πολιτικών εξαθλίωσης (και από τη δημοτική διοίκηση Στυλίδας), των μικρομεσαίων αγροτών.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση