Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δ. Κυριόπουλος: «Έχουν τελεσίδικα χαρακτηριστεί δασικές οι εκτάσεις στη Γραμμένη»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 17:58 Δ. Κυριόπουλος: «Έχουν τελεσίδικα χαρακτηριστεί δασικές οι εκτάσεις στη Γραμμένη»

Θέση για τη διένεξη που έχει δημιουργηθεί στη Γραμμένη μεταξύ αγροτών και του Δασαρχείου παίρνει ο Δημοτικός Σύμβουλος Μακρακώμης Διονύσης Κυριόπουλος, με αφορμή την καταγραφή περιστατικού που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης (12/6).

Συγκεκριμένα υπήρξε πρόθεση από ορισμένους κατοίκους να καλλιεργήσουν εκτάσεις που όπως σημειώνει στο LamiaReport ο Δημοτικός Σύμβουλος, έχουν με τελεσίδικη πράξη χαρακτηριστεί δασικές με το τελευταίο έγγραφο να έχει ημερομηνία 31/8/2017.

«Η πράξη αφορά 1940 στρέμματα δάσους, 207 στρέμματα χορτολιβαδική που εμπίπτει στο δασικό νόμο και 38 στρέμματα όπου υπήρχαν ίχνη καλλιέργειας το 1945 (η παλαιότερη αεροφωτογραφία)», μας λέει ο κ. Κυριόπουλος και συνεχίζει: «Αναφορικά με την υπουργική απόφαση που υποστηρίζουν ότι έχουν στα χέρια τους οι αγρότες η γνωμοδότηση από το Νομικό Συμβούλιο αναφέρει ότι η έκταση έχει απολέσει το γεωργικό της χαρακτήρα και αποφάσισε ότι δεν έχει ισχύ παλαιό συμβόλαιο του 1924». 

Επίσης μας παρέπεμψε σε έγγραφο του Υπουργείου Περιβάλλοντος από 23/2/2018 που επαναλαμβάνει τη  συγκεκριμένη γνωμοδότηση. Τέλος επικαλείται έγγραφο του 1983 του υπουργείου Γεωργίας για μη αναγνώριση ιδιοκτησίας.

Στην παρέμβαση του κ. Κυριόπουλου μάλιστα υπήρξαν και αιχμές κατά εν ενεργεία Αντιδημάρχου, που όπως σημειώνει θα έπρεπε να αγωνίζεται για το δημόσιο και όχι για το ιδιωτικό συμφέρον.