Φθιώτιδα: Προφυλακιστέος ο 57χρονος με τα αρχαία στο κτήμα του

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018 12:08 Φθιώτιδα: Προφυλακιστέος ο 57χρονος με τα αρχαία στο κτήμα του

Από τις λίγες φορές που καταστροφικές φλόγες, κάνουν τόσο καλό…

Με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα ο 57χρονος ιδιοκτήτης του κτήματος όπου βρέθηκε ο αμύθητος αρχαίος θησαυρός στην περιοχή «Σικοκούρι» Λιβανατών, κρίθηκε προφυλακιστέος μέχρι τον ορισμό της δίκης του.

Την ίδια ώρα ο θησαυρός – που χρονολογείται στο α’ μισό του 5ου αιώνα πΧ - πήρε το δρόμο για το Αρχαιολογικό Μουσείο της Λαμίας, όπου μετά την τακτοποίησή του θα κοσμήσει τις προθήκες των Μουσείων της Φθιώτιδας.

Η τεράστια αυτή πολιτιστική κληρονομιά, αποκαλύφθηκε μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε την περασμένη Πέμπτη (7/6) μεταξύ του Μεγαπλάτανου και της Αγίας Βαρβάρας Λιβανατών, επιμελώς κρυμμένος μέσα σε σακούλες και πανιά.

Μπροστά σε αυτό το απίστευτο θέαμα βρέθηκαν πυροσβέστες της 7ης ΕΜΑΚ και του ΠΚ Μακρακώμης, που προστάτευσαν από τη φωτιά και τις στάχτες τα αντικείμενα και ειδοποίησαν την Ασφάλεια και την Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Για δύο και πλέον ημέρες οι αστυνομικοί της Ασφάλειας μαζί με ανθρώπους της Εφορείας, προσπαθούσαν να συντάξουν τον ατέλειωτο κατάλογο με τα ευρήματα, καθώς τα ολοκληρωμένα αντικείμενα ξεπερνούν τα 500 και τα κομμάτια είναι χιλιάδες! Όλος αυτός πλούτος, σύμφωνα με τις αρχές, είχε συσκευαστεί για να πουληθεί και είναι από τις ελάχιστες φορές που καταστροφικές φλόγες, κάνουν τόσο καλό.

Θυμηθείτε το μέγεθος του θησαυρού, στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ.:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση