Κακοκαιρία διαρκείας...

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018 14:30 Κακοκαιρία διαρκείας...

Χαλάει ο καιρός από σήμερα Παρασκευή μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη - Πότε επηρεάζεται η Φθιώτιδα και η Στερεά από τα καιρικά φαινόμενα.

Η κακοκαιρία θα επηρεάσει σχεδόν το σύνολο της χώρας από την Παρασκευή έως και την ερχόμενη Τετάρτη. Την Φθιώτιδα και γενικά την κεντρική Στερεά, το κυρίως κομμάτι της κακοκαιρίας θα αφορά το χρονικό διάστημα από το απόγευμα της Παρασκευής έως τις βραδινές ώρες του Σαββάτου. Κατά το διάστημα αυτό τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους και κατά περιόδους ισχυρά.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, ενώ τη Δευτέρα ο καιρός θα παραμείνει καλός, αλλά από αργά τη νύχτα και κυρίως στη διάρκεια της Τρίτης-Τετάρτης οι βροχές και οι καταιγίδες θα επιστρέψουν. Με βάση τα τελευταία δεδομένα, η μέγιστη θερμοκρασία έως τις 27-28 του μηνός δε θα ξεπεράσει τους 30-32 βαθμούς.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τις λεπτομέρειες για την κακοκαιρία που έρχεται από το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα:

Γενική πρόγνωση
Σημαντική αλλαγή του καιρού περιμένουμε από αύριο Παρασκευή και μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά, οι οποίες κατά τόπους το Σαββατοκύριακο θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Παράλληλα, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ.
 
Αιτία της μεταβολής του καιρού θα είναι η έλευση πολύ ψυχρών αερίων μαζών στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας (περίπου 5,5km υψόμετρο) οι οποίες σε συνδυασμό με την έντονη θέρμανση του εδάφους κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα οδηγήσουν στη δημιουργία καταιγιδοφόρων νεφών (ο λεγόμενος καιρός αστάθειας). Να σημειωθεί, οτι βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά τόπους και τις βραδινές ώρες.
 
Για σήμερα Πέμπτη τοπικές βροχές και καταιγίδες περιμένουμε τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες στη δυτική Στερεά, Ήπειρο και δυτική-κεντρική Μακεδονία, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
 
Αύριο Παρασκευή οι βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν αρχικά τα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Πελοπόννησο, δυτική Στερεά, Ήπειρο, δυτική και κεντρική Μακεδονία. Από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά.
 
Το Σάββατο προβλέπονται αρχικά βροχές και καταιγίδες στην κεντρική Μακεδονία, ανατολική και νότια Θεσσαλία και Εύβοια. Γρήγορα τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε όλα τα ηπειρωτικά και κατά τόπους θα είναι ισχυρά συνοδευόμενα από χαλαζοπτώσεις. Η κακοκαιρία του Σαββάτου δε θα επηρεάσει μόνο τα ηπειρωτικά, αλλά και τα νησιά του βόρειου-ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη σε μικρότερο όμως βαθμό.
 
Την Κυριακή προβλέπονται βροχές και καταιγίδες στα νησιά του βόρειου-ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη, ενώ στα ηπειρωτικά οι καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες. Κατά τόπους στα ηπειρωτικά τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά.
 
Ο καιρός στην Φθιώτιδα
Η κακοκαιρία θα αρχίσει να επηρεάζει το νομό από το απόγευμα της Παρασκευής με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Το Σάββατο ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Την Κυριακή, ωστόσο, προβλέπεται σχετική βελτίωση με τα φαινόμενα να αφορούν τις ορεινές περιοχές. Πιο αναλυτικά:
 
Για αύριο Παρασκευή προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18-28 βαθμούς.
 
Το Σάββατο προβλέπεται άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους, κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΝΑ ασθενείς και η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα κυμανθεί από 19-27 βαθμούς.
 
Την Κυριακή προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, οι οποίες κατά τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες θα δώσουν τοπικές μπόρες στα ορεινά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΝΑ ασθενείς και η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα φτάσει τους 30 βαθμούς.
 
(Δείτε ενδεικτικό χάρτη πρόγνωσης υετού για το μεσημέρι του Σαββάτου, όπου όπως βλέπουμε σχεδόν σε όλη τη χώρα προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές).
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση