Λαμιώτισσα φοιτήτρια νικήτρια σε διαγωνισμό δημοσιογραφίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 22 Μαρτίου 2015 09:52 Λαμιώτισσα φοιτήτρια νικήτρια σε διαγωνισμό δημοσιογραφίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Δέσποινα Κιλτσοπούλου από το Λειανοκλάδι Λαμίας, είναι απόφοιτος του τμήματος Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα σπουδάζει και δημοσιογραφία.

Η Δέσποινα πρόσφατα αναδείχθηκε νικήτρια σε διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον οποίο συμμετείχε γράφοντας το δικό της άρθρο.

Το άρθρο έχει τίτλο "To like or not to like: Τι τα χρειάζεται η ΕΕ τα social media;" και είναι ένα από τα πέντε νικητήρια άρθρα στον διαγωνισμό της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.
 
Διαβάστε τι είπε η Δέσποινα στο LamiaReport για τον διαγωνισμό και την απόφασή της να ακολουθήσει τη δημοσιογραφία:
 
«Αποφάσισα να συμμετέχω στον διαγωνισμό καθώς τα σεμινάρια που διοργανώθηκαν από την  Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα ήταν πολύ ενδιαφέροντα για ένα νέο δημοσιογράφο.Είναι τιμή μου που κέρδισα σε ένα διαγωνισμό σαν κι αυτό, αν και το αληθινό κέρδος για μένα άλλα και για όλους τους συμμετέχοντες ήταν τα ίδια τα σεμινάρια.
 
Στον παρελθόν έχω συμμετάσχει κι άλλες φορές σε εκπαιδευτικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Τα προγράμματα αυτά αφορούν νέους Ευρωπαίους και είναι στα πλαίσια του Erasmus+. 
 
Αυτές οι εμπειρίες και η παρότρυνση του πατέρα μου με οδήγησαν στην δημοσιογραφία.
 
Ο τομέας αυτός με έχει κερδίσει καθώς πιστεύω ότι ο δημοσιογράφος επιτελεί κοινωνικό έργο και πρέπει να εργάζεται προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας. Η κοινωνική προσφορά  είναι πολύ σημαντική για την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας γι' αυτό από τα 18 μου χρόνια συμμετέχω σε εθελοντικές δράσεις σε όλο τον κόσμο. 
 
Ένα από τα κύρια ενδιαφέροντα μου είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα και αυτή την περίοδο είμαι παραγωγός της web ραδιοφωνικής εκπομπής Εγκρίνεται Κατά Πλειοψηφία με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα στα πλαίσια της πρακτικής μου στο ANT1MediaLab
 
Δείτε τα πέντε νικητήρια άρθρα στον διαγωνισμό μεταξύ ων οποίων και της Δέσποινας Κιλτσοπούλου : http://www.europeforall.gr/?q=node%2F60
Προσαρμοσμένη αναζήτηση