Πως ένας πολιτικός έκτισε Μοναστήρι (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018 09:30 Πως ένας πολιτικός έκτισε Μοναστήρι (ΦΩΤΟ)

Με ξεχωριστό τρόπο και περίσσεια ευγνωμοσύνη, η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας παρουσιάζει την δωρεά του Καθηγητή Χειρουργικής και τ. Υπουργού Αθανασίοθυ Γιαννόπουλου στο Περίβλεπτο.

Πρόκειται για τον Ιερό Ναό και το Μοναστήρι του Αγίου Αθανασίου στον τόπο καταγωγής του κ. Γιαννόπουλου που αποτελούσε όνειρο ζωής.

Η συγκίνηση μεγάλη κατά την πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, που τελέσθηκε από τον ίδιο τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Νικόλαου, συμπαραστατούμενος από τον Ιεροκήρυκα της ΙΜ Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άνθιμο Νεραντζή, τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Παναγίας Αγάθωνος Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Γερμανό  Γιαντσίδη, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Μακρακώμης – Τυμφρηστού π. Ηλία Σκαρλάτο, τον Εφημέριο του χωριού Μερκάδα Σπερχειάδος π. Αθανάσιο Αλεξίου και τον Αρχιδιάκονο του π. Ευστάθιο Κατόπη.

Εμφανώς συγκινημένος ο τ. Υπουργός παρέδωσε τη Μονή που ήταν όνειρο ζωής, δεχόμενος τις ευχές και τις ευχαριστίες του Σεβασμιότατου και τις επευφημίες των πολλών πιστών που παρακολούθησαν  και τα εγκαίνια.

Ακολούθησε ξενάγηση στο εξαιρετικό κτίσμα από τον κ. Γιαννόπουλο και τη σύζυγό του, το οποίο αποτελείται Αρχονταρίκι, κουζίνα, κελιά μοναχών και άλλους βοηθητικούς χώρους, πλήρως εξοπλισμένους.

Η τελετή των Εγκαινίων έκλεισε με πλούσιο κέρασμα από την οικογένεια του κ. Γιαννόπουλου προς όλους στο Αρχονταρίκι και στην αυλή της Μονής.

Στις Ιερές ακολουθίες παρέστησαν: ο Βουλευτής Φθιώτιδος, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, Κωνσταντίνος Καραγιάννης,  ο Δήμαρχος Μακρακώμης – Σπερχειάδος, Ευθύμιος Παπαευθυμίου συνοδευόμενος από Αντιδημάρχους Δημοτικούς Συμβούλους και Προέδρους Δημοτικών Διαμερισμάτων, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδος Υποστράτηγος Μιλτιάδης Πουρσανίδης, ο Υποδιοικητής του ΚΕΥΠ Συνταγματάρχης Δημοσθένης Χασολάνης  συνοδευόμενος από Αξιωματικούς, ο Στρατηγός ε.α.  Γεώργιος Λιασκώνης , ο τ. Δήμαρχος Λαμιέων, Γεώργιος Ντελής,  ο τ. Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του τ. Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή, Κωνσταντίνος Σταϊκούρας, πολλοί ιατροί  και άλλοι  επίσημοι εξ Αθηνών και μεγάλο πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση