Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Γιώργος Δούμας για το κύκλωμα με τα πλαστά και τα «μαϊμού» διπλώματα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018 10:42 Ο Γιώργος Δούμας για το κύκλωμα με τα πλαστά και τα «μαϊμού» διπλώματα

Διαβάστε την καταγγελία του γνωστού Ποινικολόγου Γιώργου Δούμα για το κύκλωμα με τα πλαστά και τα «μαϊμού» διπλώματα, που αποκαλύφθηκε στη Λαμία...

«Ως εκ του θεσμικού ρόλου του συνηγόρου υπερασπίσεως, αλλά και ως πολίτης δημοκρατικώς δομημένης και ευνομούμενης πολιτείας, νομιμοποιούμαι να καταγγείλω τις θέσεις και απόψεις που εκφράζονται μέσα από τοποθετήσεις , και εκφορές λόγου, δυστυχώς πολλές φορές σκοπίμως, οι οποίες  αδιαμφισβητήτως καταλύουν το με διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις κατοχυρωμένο, θεμελιώδες αξίωμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι «ο κάθε κατηγορούμενος είναι αθώος μέχρις αποδείξεως της ενοχής του» περί της οποίας, ενοχής ή μη, μόνον η Δικαιοσύνη έχει το λόγο και μάλιστα σε επίπεδο αμετακλήτου κρίσεως.

Έτι αποδοκιμαστέες είναι οι θέσεις αυτές όταν επιχειρούνται λίγες ώρες πριν οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι και εν προκειμένω υπάλληλοι του Υπουργείου Συγκοινωνιών οδηγηθούν στο φυσικό τους Δικαστή και εν προκειμένω στην κ. Ανακρίτρια Λαμίας.

Παγία θέση μου και πεποίθησή μου, θεωρώ δικαίως  διαμορφωθείσα στη μακρόχρονη ενάσκηση του λειτουργήματός μου είναι ότι «ουδείς εξ’ ημών μπορεί και ούτε νομιμοποιείται ηθικά και ουσιαστικά ως αναμάρτητος,  πριν την οποιαδήποτε αμετάκλητη δικαστική ετυμηγορία να θέτει το λίθο του αναθήματος»!!!!

Η καλυτέρα λοιπόν επιλογή που διαμορφώνει κλίμα ηρεμίας και εγγυάται την ευθυκρισία τουλάχιστον στα στάδια αυτά, είναι αυτή της σιωπής αντί «του λαλείν» και «φλυαρείν», μέχρις ότου η Δικαιοσύνη αποφανθεί. Καθ’ όσον τιμές και υπολήψεις που αποσυντίθεται και καταρρακώνονται εκ προοιμίου δεν είναι δυνατόν έστω και με απαλλακτικές ετυμηγορίες να επανέλθουν  στην προτέρα κατάσταση».

Με τιμή
Γεώργιος Δούμας