Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπακογιάννης για το «κύκλωμα»: «Το πανηγύρι σχόλασε…» (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018 08:03 Μπακογιάννης για το «κύκλωμα»: «Το πανηγύρι σχόλασε…» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Παράσημα μας τα όσα καταγράφονται στη δικογραφία από τις συνομιλίες των μελών του κυκλώματος…» - Πως η Περιφέρεια χάλασε τη συνταγή σε αυτούς που προσέφεραν επ’ αμοιβή διπλώματα.

Το μεγάλο θέμα με το «κύκλωμα» με τα πλαστά διπλώματα που αποκαλύφθηκε από τους αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ., ήταν το πρώτο που απασχόλησε την 6η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (18/6) στη Λαμία.

Και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού η Λαμία σύμφωνα με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, ήταν η έδρα του «κυκλώματος» που έχει σε βάρος του - σύμφωνα με τη δικογραφία - τουλάχιστον 157 υποθέσεις με πλαστά και «μαϊμού» διπλώματα όλων των κατηγοριών.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μπακογιάννης ξεκίνησε την αναφορά του στο θέμα περιγράφοντας πως κατάφεραν «να σχολάσουν το πανηγύρι» και με τη σωστή παρατήρηση να δώσουν την αφορμή στις αστυνομικές αρχές να ερευνήσουν και βέβαια στη συνέχεια να δράσουν. Έτσι λοιπόν οι αλλαγές στη δομή των Επιτροπών, όπου από τις αρχές του 2018 συμμετείχαν κι υπάλληλοι άλλων υπηρεσιών, οι οποίοι μάλιστα όπως κι οι συνάδελφοι τους της Διεύθυνσης Μεταφορών το μάθαιναν μόλις μία ώρα νωρίτερα για το ποιοι είναι.  Αποτέλεσμα όπως ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης «στις συνομιλίες τους που κατέγραψαν οι αρχές, όχι μόνο εκφράζουν τη δυσφορία τους για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη Φθιώτιδα, αλλά χρησιμοποιούν και υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά του Αντιπεριφερειάρχη Θύμιου Καραΐσκου που δεν τους αφήνει να παρανομήσουν»!

Ενδεικτικό επίσης του πόσο χάλασαν τη συνταγή στο κύκλωμα ήταν ότι τα εκπληκτικά ποσοστά επιτυχίας της Φθιώτιδας από 85 έως 100% έπεσαν στο 35 και μετά βίας έπιαναν κάποιες φορές το 50%! Επιπλέον παρατηρήθηκε σταμάτημα της ροής Ρομά και αλλοδαπών να βγάζουν διπλώματα στη Φθιώτιδα.

«Το πανηγύρι σχόλασε, αποδείξαμε ότι όσοι θέλουν να ακολουθήσουν ανάλογες πρακτικές, θα πρέπει να αλλάξουν Περιφέρεια. Σε αυτήν εδώ την Περιφέρεια, κάθε λεπτό, κάθε μέρα που περνάει είναι μάχη κατά της διαφθοράς και υπέρ της διαφάνειας. Δίνουμε τη μάχη όχι στα λόγια, αλλά με μεθοδικότητα και αποφάσεις που δεν στέκονται στους τύπους ,αλλά είναι ουσιαστικές. Έχω ξαναπεί ότι βαλθήκαμε να αναποδογυρίσουμε τα πάντα για να φέρουμε αποτέλεσμα. Ξηλώνουμε ότι σάπιο συναντάμε μπροστά μας για να προχωρήσουμε όπως πρέπει», τονίζει μεταξύ άλλων ο Κώστας Μπακογιάννης