Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καταρτίζεται ο δασικός χάρτης της ΠΕ Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018 14:33 Καταρτίζεται ο δασικός χάρτης της ΠΕ Φθιώτιδας

Πλην της Δημοτικής Κοινότητας Λαμίας…

Η διεύθυνση Δασών νομού Φθιώτιδας ανακοίνωσε ότι επίκειται η κατάρτιση Δασικού Χάρτη για το σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας», πλην της Δ.Κ. Λαμιέων του Δήμου Λαμιέων.

Στο πλαίσιο κατάρτισης του Δασικού Χάρτη, ο κάθε πολίτης δύναται, εφόσον το επιθυμεί, να επικαιροποιήσει, τελεσίδικες διοικητικές πράξεις, οι οποίες έχουν εκδοθεί στο παρελθόν από την παραπάνω υπηρεσία και που δεν είναι στο σύστημα συντεταγμένων ΕΓΣΑ 87.

Mε τον τρόπο αυτό θα βοηθηθεί η Δασική Υπηρεσία στην ορθή και έγκαιρη αντιμετώπισή τους και θα αποφευχθεί μελλοντική ταλαιπωρία του πολίτη, μετά την ανάρτηση του Δασικού Χάρτη, με υποβολή αντιρρήσεων στις Επιτροπές Εξέτασης Αντιρρήσεων.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση προκειμένου να καθορίσετε τις άμεσες ενέργειές σας:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΑΣΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

(πλην της Δ.Κ. Λαμιέων του Δήμου Λαμιέων)

Σας γνωστοποιούμε ότι επίκειται η κατάρτιση και ανάρτηση του Δασικού Χάρτη για το σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας  Φθιώτιδας (πλην της Δ.Κ. Λαμιέων του Δήμου Λαμιέων,  η οποία αναρτήθηκε στις 20-01-2017 ΑΔΑ: 75Κ1ΟΡ10-ΠΞ2 και κυρώθηκε μερικώς με την αριθ. Πρωτ .οικ. 5198/ 229081 /21-12-2017 (ΑΔΑ: 7Ξ3ΥΟΡ10- Τ49) (ΦΕΚ 25 Δ΄/07-02-2018) Απόφαση του Συντονιστή Α. Δ. Θ. –Στ.Ελλάδας) .

Στο πλαίσιο κατάρτισης του Δασικού Χάρτη, υπάρχει η υποχρέωση απεικόνισης όλων των τελεσίδικων διοικητικών πράξεων που η Δασική Υπηρεσία Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας(Διεύθυνση Δασών Φθιώτιδας - Δασαρχεία Λαμίας, Αταλάντης, Σπερχειάδας) έχει εκδώσει  μέχρι σήμερα, όπως:

• πληροφοριακά  έγγραφα της χρονικής περιόδου 11 Ιουνίου 1975 έως 30-4-1981 που θεωρούνται τελεσίδικες διοικητικές πράξεις (αρθρ. 12 ν.4315/2014)

• τελεσίδικες πράξεις χαρακτηρισμού και αποφάσεις των επιτροπών που έχουν εκδοθεί στα πλαίσια εφαρμογής του άρθρου 14 του ν.998/79

• οριστικά παραχωρητήρια, ανεξάρτητα της χρήσης στην οποία αποδόθηκαν

• πράξεις κήρυξης εκτάσεων ως αναδασωτέων ή δασωτέων

• αποτερματισμοί δημοσίων δασών, κ.α.

Ωστόσο, η απεικόνιση στο χάρτη παρελθοντικών τελεσίδικων διοικητικών πράξεων που συνοδεύονται από τοπογραφικά διαγράμματα χωρίς γεωαναφορά στο καθιερωμένο σύστημα συντεταγμένων ΕΓΣΑ 87, καθιστά κάθε προσπάθεια αναποτελεσματική.

Για το λόγο αυτό, καλούμε τους πολίτες που έχουν στην κατοχή τους τελεσίδικη διοικητική πράξη, η οποία έχει εκδοθεί στο παρελθόν από την Δασική Υπηρεσία Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας και της οποίας το τοπογραφικό διάγραμμα δεν έχει συνταχθεί στο σύστημα συντεταγμένων ΕΓΣΑ 87 - εφόσον το επιθυμεί - να προσκομίσει στα κατά τόπους αρμόδια δασαρχεία, τοπογραφικά διαγράμματα στα οποία οι εκτάσεις των ακινήτων τους θα απεικονίζονται πλέον στο σύστημα ΕΓΣΑ 87 προκειμένου να γίνει η ορθή και έγκαιρη αποτύπωσή τους στον επικείμενο Δασικό Χάρτη και να αποφευχθεί μελλοντική ταλαιπωρία τους (υποβολή αντιρρήσεων στις Επιτροπές Εξέτασης Αντιρρήσεων μετά την ανάρτηση του Δασικού Χάρτη).

Επιπλέον, στον υπό κατάρτιση Δασικό Χάρτη Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας οφείλεται να συμπεριληφθούν και οι  αναγνωρίσεις ιδιωτικών δασών και λοιπών περιπτώσεων, όπως αυτές ορίζονται στο άρθρο 10 του ν.3208/03 (ΦΕΚ 303/τ.Α’) όπως ισχύει σήμερα καθώς επίσης και οι τελεσίδικες αποφάσεις δικαστηρίων για αναγνωρισμένες χορτολιβαδικές εκτάσεις. Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε τους πολίτες που έχουν στην κατοχή τους τέτοιες αποφάσεις να τις προσκομίσουν στα κατά τόπους δασαρχεία, προκειμένου οι ιδιοκτησίες τους να ταυτοποιηθούν και στη συνέχεια να αποτυπωθούν με σωστό χαρακτηρισμό στο Δασικό Χάρτη.

Τηλέφωνα για πληροφορίες
Διεύθυνση Δασών Φθιώτιδας 2231053021
Δασαρχείο Λαμίας 2231022319
Δασαρχείο Σπερχειάδας 2236043695
Δασαρχείο Αταλάντης 2233022268