Λάμψας: «Το ΤΕΙ πρέπει να αποτελέσει πρώτη ύλη για το Πανεπιστήμιο Στερεάς»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018 19:00 Λάμψας: «Το ΤΕΙ πρέπει να αποτελέσει πρώτη ύλη για το Πανεπιστήμιο Στερεάς»

Τι περιλαμβάνει η πρόταση Πανούση για το Δελφικό Πανεπιστήμιο με έδρα την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Την παρουσίαση της πρότασης της Ομάδας Τεκμηρίωσης που εργάστηκε με επικεφαλής τον Καθηγητή Γιάννη Πανούση, για την ίδρυση Δελφικού Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, παρουσιάζει την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 και ώρα 10:30 π.μ., στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων (Αινιάνων 6, Λαμία), η Περιφέρεια και η ΠΕΔ Στερεάς.

Σε ένα περιβάλλον που η «εξαφάνιση» της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης από τη Στερεά φαντάζει σίγουρη, οι τοπικοί φορείς προέβαλαν αντίσταση με επιχειρήματα, τα οποία και παρουσιάζουν προσδοκώντας να βρουν επιτέλους «ευήκοα ώτα».

Στην Ομάδα Τεκμηρίωσης ανήκει και ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Στερεάς Πέτρος Λάμψας, ο οποίος συμφωνεί με τις απαιτήσεις της τοπικής κοινωνίας για ένα Πανεπιστήμιο με έδρα τη Στερεά και ως μέλος της Ο.Τ. δουλεύει προς αυτή την κατεύθυνση επιχειρηματολογώντας με επιστημονικά και γεωγραφικά κριτήρια.

Ο κ. Λάμψας μίλησε στο LamiaReport με αφορμή την συγκεκριμένη πρόταση που όπως λέει αποτελεί τη βάση για την ίδρυση Πανεπιστημίου στην Περιφέρεια.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Στερεάς, επαναλαμβάνει ότι είναι απορίας άξιο πως τα τμήματα του Ιδρύματος που διοικεί κάνουν για τμήματα άλλων Πανεπιστημίων, αλλά όχι για να αποτελέσουν τη βάση ενός ισχυρού Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας όπως προτείνει και η Επιτροπή Πανούση. Δείτε στο παρακάτω βίντεο την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Λάμψας στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα λίγες ώρες πριν την επίσημη παρουσίαση της πρότασης Πανούση για ένα Πανεπιστήμιο με έδρα την Περιφέρεια Στερεάς.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση