Η Συντονιστική για το συλλαλητήριο στη Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018 11:29 Η Συντονιστική για το συλλαλητήριο στη Λαμία

Τα δικά της συμπεράσματα γύρω από το συλλαλητήριο για το Μακεδονικό που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Ιουνίου στη Λαμία, έδωσε στη δημοσιότητα η συντονιστική επιτροπή των διοργανωτών πολιτιστικών συλλόγων.

Στην ανακοίνωση της η Συντονιστική σημειώνει τη σημασία της συγκέντρωσης που «απέδειξε το αδούλωτο και το ανυπότακτο των εύψυχων στη λεβεντογέννα Ρούμελη», ενώ υποστηρίζει ότι «σηματοδοτεί την γενική αντεπίθεση σε πανελλήνιο επίπεδο ενάντια σε όσους προωθούν αντεθνικές πολιτικές σε όλα τα θέματα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην πλατεία Διάκου στη Λαμία. Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα Συλλαλητήρια των τελευταίων 20 χρόνων για την πόλη της Λαμίας.

Συμμετείχαν χιλιάδες πολίτες οι οποίοι διατράνωσαν την αντίθεσή τους με την υπογραφή ανθελληνικής συμφωνίας η οποία εκχωρεί δίκαια του ελληνισμού στο κρατίδιο των Σκοπίων. Συγχρόνως, εκφράστηκε η ανησυχία για την ενδοτικότητα και τα συνεχιζόμενα λάθη κυβερνήσεων εις βάρος της πατρίδας και του λαού μας και εκδηλώθηκε η συμπαράσταση στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που έχουν συλληφθεί και φυλακισθεί από το τουρκικό κράτος.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσοι υποστήριξαν και εργάστηκαν για την επιτυχία του Συλλαλητηρίου. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για τους εκπροσώπους συλλόγων που συμμετείχαν ευψύχως στην Συντονιστική, για τους εθελοντές και τις εθελόντριες που κοπίασαν για την επιτυχία του Συλλαλητηρίου, για τους πολίτες της άτυπης πρωτοβουλίας ελευθέρων πολιτών που θεώρησαν ως ελάχιστο χρέος τους την οργάνωση του Συλλαλητηρίου και τους πολίτες που συμμετείχαν αποκλειστικά και μόνο υπό την σκέπη της γαλανόλευκης αποδεικνύοντας ότι, πέρα από κόμματα και χρώματα, η πατρίδα ενώνει.

Καθοριστική ήταν η συμβολή κλήρου και λαού στο παλλαϊκό Συλλαλητήριο. Η ευλογία του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ.κ. Νικολάου υπήρξε καθοριστική. Η δε φυσική του παρουσία και ο χαιρετισμός του καθώς και η παρουσία δεκάδων ιερέων τόνωσε το φρόνημα του λαού, ο οποίος με το θερμότατο και παρατεταμένο χειροκρότημά και τα συνθήματά του σαφώς και επικρότησε.

Ο κεντρικός ομιλητής κ. Στέλιος Παπαθεμελής, με μια μεστή και συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία, κατέδειξε το πλαίσιο και πτυχές του θέματος οπλίζοντας με επιχειρήματα και δύναμη τους παρευρισκομένους.

Το σύνολο όλων όσοι χαιρέτισαν την εκδήλωση (αποκλειστικά και μόνο εκ των εκπροσώπων που συμμετείχαν στην Συντονιστική), αναφέρθηκαν στο Σκοπιανικό με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και έδωσαν τον παλμό στο μεγάλο πλήθος των συγκεντρωμένων, το οποίο, υπό τους ήχους του "Μακεδονία ξακουστή", με πάθος και παλμό, βροντοφώναξε ότι η Μακεδονία είναι Ελλάδα.

Το Συλλαλητήριο της Λαμίας κατεγράφη ως ένα από τα καλύτερα και πιο προσεκτικά οργανωμένα Συλλαλητήρια πανελληνίως. Το σήκωσε στις πλάτες του ο απλός λαός της Λαμίας και της Φθιώτιδας, ο οποίος, υπό αντίξοες συνθήκες και χωρίς "επώνυμους" υποστηρικτές, απέδειξε το αδούλωτο και το ανυπότακτο των εύψυχων στη λεβεντογέννα Ρούμελη.

Η πραγματοποίησή του αμέσως μετά τις ενέργειες για νέες προσυμφωνίες που βάζουν την Ελλάδα σε νέες περιπέτειες, σηματοδοτεί την γενική αντεπίθεση σε πανελλήνιο επίπεδο ενάντια σε όσους προωθούν αντεθνικές πολιτικές σε όλα τα θέματα. Το σύνθημα της Λαμίας ΟΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΚΕΙ ΕΛΛΑΔΑ, δίνει το στίγμα της διεκδίκησης των δικαίων μας.

Συντονιστική Πολιτιστικών Συλλόγων

Προσαρμοσμένη αναζήτηση