Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποστόλου: 300 εκ. ευρώ για μικρούς και νέους αγρότες

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018 10:07 Αποστόλου: 300 εκ. ευρώ για μικρούς και νέους αγρότες

Συμπεράσματα από την 5η Επιτροπή Παρακολούθησης του ΠΑΑ 2014-2020.

Στην σημαντική πρόοδο και την επιτυχή εφαρμογή του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας στη Συνεδρίαση της 5ης Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, που διεξήχθη την Παρασκευή 22 Ιουνίου στη Χαλκίδα.

Ο Υπουργός περιγράφοντας τα βασικά στοιχεία της πολιτικής του ΥΠΑΑΤ και της Κυβέρνησης έκανε λόγο για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας και την προσέλκυση επενδύσεων στον πρωτογενή τομέα, που αποτελούν, όπως είπε, προτεραιότητες και βρίσκονται στο επίκεντρο του αναπτυξιακού σχεδιασμού του ΥΠΑΑΤ.

Οι παραπάνω στόχοι μαζί με τη βιώσιμη διαχείριση των φυσικών πόρων και την ισόρροπη ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών, αποτελούν τις κύριες στρατηγικές επιλογές της πολιτικής του υπουργείου για την παραγωγική ανάταξη της χώρας.

Ο κ. Αποστόλου αναφέρθηκε επίσης στην προωθούμενη τροποποίηση του ΠΑΑ με την οποία ανακατανέμονται πόροι 300 εκατ. ευρώ, μέσω των οποίων θα εξασφαλιστεί η ένταξη στο πρόγραμμα όλων των νέων γεωργών που πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης και θα ενισχυθεί η βιωσιμότητα των μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων.