Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έφυγε πολύ γνωστός επιχειρηματίας Φθιωτικής καταγωγής

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018 09:00 Έφυγε πολύ γνωστός επιχειρηματίας Φθιωτικής καταγωγής

Έφυγε ξαφνικά από κοντά μας ο Φθιωτικής καταγωγής, γνωστός και αξιαγάπητος για το ήθος του και την προσωπικότητά του και στην κοινωνία της Ύδρας, επιχειρηματίας Δημήτρης Νικ. Μπαρτσιώκας, στην ηλικία των 64 ετών.

Ο Δημήτρης Μπαρτσιώκας είχε γεννηθεί στην Τασκένδη της ΕΣΣΔ και ήταν το μοναχοπαίδι  του Νικολάου Δημ. Μπαρτσιώκα, από τη Φτέρη Φθιώτιδας, και της Γιαννιώτισσας συζύγου του, Ευσταθίας.

Η οικογένειά του επέστρεψε στην Ελλάδα τη δεκαετία του ’60 και εγκαταστάθηκε στη Λαμία, όπου ο Δημήτρης μεγάλωσε και τελείωσε σε σχολείο. Παράλληλα, ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και  διακρίθηκε ως δρομέας.

Μετά τις σπουδές του στην Αθήνα, ως Μηχανικός Αεροσκαφών, το χαρισματικό, εργατικό και ανήσυχο παιδί των Ελλήνων μεταναστών, εγκαταστάθηκε στο νησί της Ύδρας και δραστηριοποιήθηκε με συνέπεια και επιτυχία ως εργολάβος παραδοσιακών κτιρίων στην  Ύδρα και άλλα νησιά, και καταξιώθηκε.

Παράλληλα, μέχρι και την ημέρα του θανάτου του, συμμετείχε δραστήρια μαζί και με τη σύζυγό του, στις γνωστές επιχειρήσεις του εστίασης και ψυχαγωγίας στην πόλη και το λιμάνι της Ύδρας: το εστιατόριο του διεθνούς τζετ σετ Όμιλος, στο Ναυτικό Όμιλο Ύδρας (Beattles, RollingStones, JackieKennedy, Μαρία Κάλλας, Αριστοτέλης Ωνάσης), το BeachClub Σπηλιά, το εστιατόριο Μanna, το cafe Amalour, και το κοκτέϊλ μπαρ Papagalos.

Απέκτησε δυο υπέροχα παιδιά, την Αλεξάνδρα και το Νικόλα, από το γάμο του με την Αυστριακής καταγωγής σύζυγό του, Λίζα, επίσης γνωστή και αξιαγάπητη στην κοινωνία της Ύδρας.

Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη, στην Ύδρα. 

Λ. Μπ.-Τ.