Θέμα εβδομάδων το «πράσινο φως» για το Λαμία – Ξυνιάδα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018 14:35 Θέμα εβδομάδων το «πράσινο φως» για το Λαμία – Ξυνιάδα

Απαλλοτριώσεις και σήραγγα Δομοκού οι νέες προκλήσεις μετά την «ευρωπαϊκή γραφειοκρατία».

Το νότιο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Λαμία – Γρεβενά ή Ε65 αναμένεται να πάρει το «πράσινο φως» των Βρυξελλών εντός μερικών εβδομάδων, σύμφωνα με δημοσίευμα του ypodomes.com που επικαλείται δήλωση του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Γιώργου Περιστέρη.

Ο φάκελος του συγκεκριμένου έργου εδώ και δύο χρόνια βρίσκεται στην DG Comp την υπηρεσία της Κομισιόν για τον ανταγωνισμό. Ανάλογοι Φάκελοι Μεγάλων Έργων (ΦΜΕ) πηγαίνουν στη συνέχεια στην DG Regio που ανήκει επίσης στην Κομισιόν.

Από τον προπερασμένο χειμώνα και ανά τακτά διαστήματα διάφορα φιλοκυβερνητικά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι είναι θέμα χρόνου η έγκρισή τους και ότι υπάρχουν απλά γραφειοκρατικά προβλήματα.

Τελικά το καλοκαίρι του 2017 παραδέχτηκαν ότι το έργο δεν μπορεί να αρχίσει πριν το πρώτο τρίμηνο του 2018, εξαιτίας της μη ευελιξίας των ευρωπαϊκών υπηρεσιών. Φτάσαμε βέβαια καλοκαίρι και ο ΦΜΕ παραμένει σε κάποιο γραφείο με την παραπάνω δήλωση να αφήνει απλά κάποια αισιοδοξία ότι μπορεί και να φτάνουμε στο τέλος της ταλαιπωρίας.

Εφόσον πάρει την έγκριση από τις Βρυξέλλες τότε η αρμόδια διαχειριστική αρχή θα μπορέσει να εντάξει το έργο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ και το Υπουργείο Υποδομών με τη σειρά του να δώσει το έναυσμα για την έναρξη των εργασιών στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, που είναι και ο κατασκευαστής του μεσαίου, τμήματος Ξυνιάδα-Τρίκαλα.

Βέβαια η Ελληνική πλευρά εκτός από το να κατηγορεί τους Ευρωπαίους για γραφειοκρατία,  θα πρέπει να ελέγξει πως θα ξεπεράσει τους σκοπέλους των απαλλοτριώσεων, καθώς είναι το μεγάλο "πανηγύρι" που καθυστερεί και χρονικά τα έργα και αυξάνει τα κόστη κατασκευής.

Με εξαίρεση το πρώτο κομμάτι (αρχή κόμβου Ανθήλης – Α/Κ Λαμίας – Καρπενησίου) που είναι περίπου 15 χιλιόμετρα και παρουσιάζει ωριμότητα περίπου στο 50%, τα υπόλοιπα δύο κομμάτια και συγκεκριμένα από το 15 έως το 29,5 και από κει έως το 32,5 που υφίσταται ο Ε65, παρουσιάζονται και οι μεγαλύτερες δυσκολίες.

Στο κομμάτι από το 15ο χμ και πάνω υπάρχουν οι απαλλοτριώσεις και στη συνέχεια η σήραγγα Δομοκού με μόνο το ένα χιλιόμετρο έτοιμο από τα τρία (500 σε κάθε πλευρά).

Υπάρχουν αισιόδοξες πάντως εκτιμήσεις για το χρόνο κατασκευής καθώς τεχνικά υπάρχει σημαντική εμπειρία και η όποια καθυστέρηση οφείλεται καθαρά σε εξωτερικά αίτια.

Για το έτερο κομμάτι που λείπει από τον Ε65 αυτό μετά τα Τρίκαλα, επειδή δε θα χρηματοδοτηθεί μέσω ΕΣΠΑ οι εκτιμήσεις θέλουν τα έργα να μην ξεκινούν πριν το 2019.

Και τα δύο κομμάτια που λείπουν από τον σημερινό Ε65, θα έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά δηλαδή θα είναι κλειστός αυτοκινητόδρομος με δύο λωρίδες κυκλοφορίας συν ΛΕΑ και με την ολοκλήρωσή τους θα φέρουν πιο κοντά την πρωτεύουσα στις πόλεις της κεντρικής Θεσσαλίας και της δυτικής Μακεδονίας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση