Ερώτηση Σταϊκούρα για τις πλημμύρες στη Στύρφακα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018 17:27 Ερώτηση Σταϊκούρα για τις πλημμύρες στη Στύρφακα

Τα πλημμυρικά φαινόμενα στην Κοινότητα Στύρφακας, περιγράφει σε ερώτησή του προς του Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως υποψιάζονται οι κάτοικοι τα όποια προβλήματα ξεκίνησαν μετά το πέρασμα των συνεργείων της ΕΡΓΟΣΕ που άφησαν έναν μεγάλο όγκο υλικών πίσω τους χωρίς κάποια πρόληψη.

Αναλυτικά η ερώτηση:

"Σύμφωνα με τους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Στίρφακα του Δήμου Λαμιέων, τα τελευταία δύο χρόνια, με τις πρώτες βροχοπτώσεις παρουσιάζονται έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.

Συγκεκριμένα, την περιοχή διασχίζουν ορμητικά νερά, συνοδεία όγκου φερτών υλικών, με αποτέλεσμα περιουσίες να καταστρέφονται, αυλές σπιτιών να μπαζώνουν, και η διέλευση οχημάτων, και σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και πεζών, να καθίσταται αδύνατη, εξαιτίας του όγκου και της φύσης των υλικών.

Η εκτίμηση των κατοίκων, είναι πως για την κατάσταση αυτή, ευθύνονται τα έργα της ΕΡΓΟΣΕ στην περιοχή, τα οποία έχουν αφήσει πίσω τους μεγάλο όγκο φερτών υλικών χωρίς πρόληψη, ώστε να αποφεύγονται τέτοια φαινόμενα, καθώς πριν το έργο δεν αντιμετώπιζαν τέτοιες καταστάσεις.

Κατόπιν των ανωτέρω,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

ο κ. Υπουργός:

Είναι σε γνώση του Υπουργείου τα ανωτέρω περιστατικά;

Έχει υπάρξει πρόνοια στο έργο να περιλαμβάνονται στοχευμένες παρεμβάσεις, ώστε να αποφεύγονται πλημμυρικά φαινόμενα με φερτά υλικά;

Έχει υπάρξει ενημέρωση προς τις αρμόδιες υπηρεσίες πως οι παρεμβάσεις των έργων είναι σημαντικές και μπορεί να επιφέρουν πλημμυρικά φαινόμενα με φερτά υλικά;

Αν η εκτίμηση των κατοίκων ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, πώς σκοπεύει η ΕΡΓΟΣΕ να λύσει το πρόβλημα;"

Προσαρμοσμένη αναζήτηση