Εξουσιοδοτήσεις Ντίτορα στους Περιφερειάρχες Θεσσαλίας και Στερεάς

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 30 Ιουνίου 2018 21:47 Εξουσιοδοτήσεις Ντίτορα στους Περιφερειάρχες Θεσσαλίας και Στερεάς

Σε εκτέλεση απόφασης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Νικόλαος Ντίτορας εξουσιοδότησε τους Περιφερειάρχες Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό και Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη για απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων σε δάση και ευπαθείς περιοχές κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 2018.

Ειδικότερα η εξουσιοδότηση αφορά την αρμοδιότητα να συγκαλούν με εντολή τους προς τους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες, τα Συντονιστικά Όργανα Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) των Περιφερειακών Ενοτήτων προκειμένου να αποφασίζουν για την εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε Εθνικούς δρυμούς, δάση και ¨ευπαθείς¨ περιοχές, σε ημέρες και ώρες που θεωρούνται επικίνδυνες, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες που επικρατούν στην περιοχή ευθύνης τους.

 Οι ακριβείς περιοχές, ο χρόνος απαγόρευσης καθώς και όλες οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή του μέτρου θα καθοριστούν στις ανωτέρω συνεδριάσεις των Σ.Ο.Π.Π. των Περιφερειακών Ενοτήτων και δύναται να ισχύουν καθ΄ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση