«Έφυγε» ο θρυλικός «Ματσόλα» της Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2018 08:04 «Έφυγε» ο θρυλικός «Ματσόλα» της Λαμίας

Τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018 και ώρα 11:00, η κηδεία του Λαμιώτη Γιάννη Αργυρίου...

Μία εμβληματική φυσιογνωμία για το Φθιωτικό ποδόσφαιρο, ο Γιάννης Αργυρίου, «έφυγε» στα 78 του χρόνια για το μεγάλο ταξίδι.

Υπήρξε ένας από τη μεγάλη φουρνιά των ντόπιων ποδοσφαιριστών που συνέδεσε το όνομά του με τον μεγάλο ΑΣ Λαμία. Ήταν στη θρυλική ομάδα που υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό σε ισοπαλία μέσα στη Λεωφόρο (1-1 κα και 5-1 στην παράταση).

Αγάπησε την ομάδα και οι φίλαθλοι τον λάτρεψαν για το φανταιζί παιχνίδι του, δίνοντάς του το παρατσούκλι «Ματσόλα».

Διετέλεσε εκτός από ποδοσφαιριστής και Γενικός Αρχηγός και σε δύσκολες εποχές.

Από τα ιδρυτικά στελέχη των Βετεράνων Ποδοσφαιριστών του ΑΣ Λαμία οι οποίοι μέσω του Facebook τον αποχαιρέτισαν με το παρακάτω μήνυμα:

«ΕΦΥΓΕ Ο ΘΡΥΛΙΚΟΣ "ΜΑΤΣΟΛΑ" ΠΑΕΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΕΛΟ ΤΟΝ ΠΙΡΤΣΟ ΤΟΝ ΣΤΡΙΦΤΑΡΑ ΤΟΝ ΛΑΛΑΚΙΑ ΤΟΝ ΝΤΕΣΙΜΟΝΕ......ΚΑΙ Τ' ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!!

ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΤΙΤΑΝΟΤΕΡΑΣΤΙΕ ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!».

Και τα συλλυπητήρια του ΠΑΣ Λαμία 1964:

«Με βαθιά λύπη πληροφορηθήκαμε την είδηση για το θάνατο του παλιού ποδοσφαιριστή της ομάδος μας, θρυλικού ¨Ματσόλα¨ Γιάννη Αργυρίου σε ηλικία 78 ετών. Το Δ.Σ. του Π.Α.Σ. ΛΑΜΙΑ 1964 εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του,  ενώ θα παραστεί στη νεκρώσιμη ακολουθία που θα τελεστεί τη Δευτέρα 02 Ιουλίου 2018 και ώρα 11:00 στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στη Νέα Άμπλιανη Λαμίας».

Δείτε κι ένα αφιέρωμα του ΠΑΣ Λαμία στο Γιάννη Αργυρίου με τα όσα περιγράφει ο Δημήτρης Αμούντζιας στο βιβλίο του:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση