Προσφυγή στην Αποκεντρωμένη κατά του Δήμου Λοκρών

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2018 09:43 Προσφυγή στην Αποκεντρωμένη κατά του Δήμου Λοκρών

Από το Σύλλογο Αγίου Ιωάννη Θεολόγου Μαλεσίνας για τον Οικισμό του ΟΣΜΑΕΣ.

Τη συζήτηση των θεμάτων "α) Πλήρης ένταξη του οικισμού ΟΣΜΑΕΣ Θεολόγου στο Δήμο Λοκρών και β) Υδροδότηση του οικισμού ΟΣΜΑΕΣ από το Δήμο Λοκρών", κατέθεσαν προς το Δήμο Λοκρών 37 κάτοικοι του Οικισμού και μέλη του Συλλόγου για την Προστασία του Περιβάλλοντος Αγίου Ιωάννη Θεολόγου Μαλεσίνας.

Το αίτημά τους για θέμα στο Συμβούλιο κατατέθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, όμως πέρασε χωρίς έστω να απαντηθεί για αυτό και προσέφυγαν στον ελεγκτή νομιμότητας, το Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.

Η προσφυγή τους κατατέθηκε στις 2 Μαΐου 2018, κάτι που σημαίνει ότι είχε παρέλθει το δεκαήμερο που προβλέπει ο νόμος για τη διαπίστωση παράλειψης (μετά τριμήνου) σε διοικητική πράξη οργάνου όπως το ΔΣ Λοκρών. Έτσι για τυπικούς λόγους απορρίφθηκε η προσφυγή τους, καθώς οι πολίτες έχουν δικαίωμα να καταθέτουν προς τα Δημοτικά Συμβούλια αιτήματα με θέματα προς συζήτηση αρκεί να έχουν εξασφαλίσει την υπογραφή 25 ατόμων.

Κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης υπάρχει το δικαίωμα προσφυγής ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 του ν.3463/2006 Νομών Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Φωκίδας.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση