Φωνάζει όλη η Θεσσαλία για το… Πανεπιστήμιο της!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2018 12:26 Φωνάζει όλη η Θεσσαλία για το… Πανεπιστήμιο της!

Για το ΤΕΙ Στερεάς θα κλάψει κανείς;

Αναβρασμός επικρατεί μεταξύ των δύο μεγάλων πόλεων της Θεσσαλίας Λάρισας και Βόλου, μετά την επίσημη ανακοίνωση από του ΥΠΠΕΘ του πολύκροτου σχεδίου που θα εκσυγχρονίσει την εκπαίδευση όχι μόνο στη δική τους Περιφέρεια αλλά και στην Περιφέρεια Στερεάς!

Το αλισβερίσι για να αρθούν οι αντιρρήσεις της Λάρισας που ζητούσε Γεωπονική Σχολή και Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών σε αντάλλαγμα για την εξαφάνιση του ΤΕΙ της, ήρθε με την παραχώρηση της έδρας της Σχολής Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών που διεκδικούσε ο Βόλος.

Το θέμα είναι ότι η Λάρισα ως έδρα Περιφέρειας ζητάει πολλά περισσότερα, την ίδια ώρα που και ο Βόλος αναφέρει ως «casus belli» το σχέδιο που παρουσίασε ο Υπουργός.

Και σε αυτόν τον χαμό, δεν υπάρχει πουθενά η Λαμία και το ΤΕΙ Στερεάς. Ο «φτωχός συγγενής» της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μοιάζει με την Ελλάδα όταν περιμένει τα ψίχουλα από τα Διευθυντήρια της ΕΕ σε περιόδους που οι μεγάλες χώρες μαλώνουν για να μοιράζονται τα οφέλη της κοινής Ευρωπαϊκής πολιτικής! Μόνο που εδώ τα μεγέθη δεν είναι τα ίδια, η Στερεά που έχει έδρα τη Λαμία δεν υπολείπεται σε πληθυσμό ή σε έκταση της Θεσσαλίας. Δεν έχει λιγότερες ανάγκες και αν μη τι άλλο, έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι άλλων γεωγραφικών διαμερισμάτων.

Για αυτό όποιος τολμάει να κάνει λόγο για τοπικιστικές αντιλήψεις στη δίκαιη διεκδίκηση του Πανεπιστημίου Στερεάς, καλά θα κάνει να ρίξει μια ματιά πιο… βόρεια.

Το συγκεκριμένο σχέδιο είναι ένα ακόμη συγκαλυμμένο σχέδιο «Αθηνά» που μεσοπρόθεσμα – αν όχι βραχυπρόθεσμα – θα απαξιώσει την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, για αυτό και δεν πρέπει να γίνει αποδεκτό από την τοπική κοινωνία.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση