Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ε65: Εγκρίθηκε ο φάκελος μπαίνει εργολάβος

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2018 15:50 Ε65: Εγκρίθηκε ο φάκελος μπαίνει εργολάβος

Την είδηση επιβεβαίωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης.

Ευχάριστες ειδήσεις για τον Ε65 μετέφερε στα Τρίκαλα όπου βρίσκεται για περιοδεία ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Αναπληρωτή Υπουργό, τις επόμενες εβδομάδες εγκαθίσταται ο εργολάβος για το τμήμα Ξυνιάδα-Λαμία και μέχρι αρχές του έτους, θα γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι για το τελευταίο τμήμα Καλαμπάκα-Εγνατία, που όπως είναι γνωστό δε θα χρηματοδοτηθεί μέσω ΕΣΠΑ.

Η διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη πληροφόρηση (Διαβάστε: Θέμα εβδομάδων το «πράσινο φως» για το Λαμία – Ξυνιάδα), είναι ότι ο κ. Χαρίτσης ανέφερε ότι ο φάκελος έχει εγκριθεί από την αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αναμένεται η ανακοίνωση εντός των ημερών.

Ο συγκεκριμένος φάκελος που αφορά μεγάλο έργο βρισκόταν εδώ και δύο χρόνια στην DG Comp την υπηρεσία της Κομισιόν για τον ανταγωνισμό. Αν επαληθευτούν οι πληροφορίες του κ. Χαρίτση, τότε η ανακοίνωση της Κομισιόν θα σηματοδοτήσει άμεσα και την εγκατάσταση του εργολάβου, καθώς το έργο θα συνεχιστεί από την εταιρία  ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, που είναι και ο κατασκευαστής του μεσαίου, τμήματος Ξυνιάδα-Τρίκαλα.