Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Μπήκαν στο καφενείο και του άρπαξαν από το λαιμό την αλυσίδα με το σταυρό

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018 11:00 Λαμία: Μπήκαν στο καφενείο και του άρπαξαν από το λαιμό την αλυσίδα με το σταυρό

Τους κυνήγησε και τους συνέλαβε αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που περνούσε από το σημείο...

Η ληστεία έγινε λίγο μετά τις 4:00' το απόγευμα σε καφενείο της οδού Καρπενησίου στη Λαμία, όπου ένας 61χρονος θαμώνας έπινε την μπυρίτσα του.

Τρεις ρομά 38, 18 και 17 ετών, μπήκαν μέσα στο μαγαζί και ενώ άρχισαν να του μιλάνε, ξαφνικά του βούτηξαν μια χρυσή αλυσίδα με ένα σταυρό από το λαιμό, τον έριξαν στο πάτωμα και στη συνέχεια βγήκαν τρέχοντας από το μαγαζί, με τον άτυχο άνδρα να τους κυνηγάει όσο μπορούσε και να φωνάζει «φέρτε μου τον σταυρό».

Εκείνη τη στιγμή, για καλή του τύχη, κατέβαινε την οδό Καρπενησίου ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ με τη μηχανή του, ο οποίος βλέποντας τους ρομά να τρέχουν κατάλαβε πως κάτι δεν πάει καλά. 

Αρχικά τους φώναξε να σταματήσουν χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στη συνέχεια έκανε αναστροφή, ανέβηκε ανάποδα την οδό Βενιζέλου και κατάφερε να τους ακινητοποιήσει στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Έσλιν. Σε λίγα λεπτά κατέφθασαν και άλλοι αστυνομικοί, αφού είχε ζητήσει ενισχύσεις μέσω του κέντρου.

Φυσικά οι ρομά είχαν προλάβει να ξεφορτωθούν τον σταυρό με την αλυσίδα και κατηγορούσαν τον 61χρονο ότι έπεσε πάνω τους και τους έσπρωξε, λέγοντας ότι τους κατηγορεί άδικα.

Οι τρεις ρομά και το θύμα μεταφέρθηκαν με περιπολικά στο Αστυνομικό Μέγαρο Λαμίας, όπου σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος των δραστών. Με την κατηγορία της διάπραξης ληστείας κατά συναυτουργία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.