Είναι επίσημο: Μαζί αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές τον Μάιο του 2019

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018 08:08 Είναι επίσημο: Μαζί αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές τον Μάιο του 2019

Με ειρωνικά χειροκροτήματα και σχόλια υποδέχθηκε η αντιπολίτευση τις εξηγήσεις του Πάνου Σκουρλέτη αναφορικά με την τροπολογία που κατατέθηκε αιφνιδίως αργά χθες το βράδυ από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και επαναφέρει τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών στο προηγούμενο καθεστώς (Μάιο 2019) αντί του ερχόμενου Οκτωβρίου που προβλέπει το νομοσχέδιο.Η τροπολογία έγινε δεκτή από τον υπουργό. 

Επιχειρώντας να δικαιολογήσει την ανατροπή αυτή ο υπουργός Εσωτερικών ισχυρίστηκε ότι η ρύθμιση των «16» κατατέθηκε προκειμένου να υπάρξει μια ομαλή μετάβαση από το ένα καθεστώς στο άλλο. Υποστήριξε επίσης ότι τόσο οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, όσο και η αντιπολίτευση είχαν θέσει το θέμα προτάσσοντας το σκεπτικό ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνονταν πέντε μήνες μετά τη λήξη της θητείας των νυν δημάρχων και περιφερειαρχών.

Επέμεινε ότι η βασική λογική του «Κλεισθένη 1» ο διαχωρισμός δηλαδή των αυτοδιοικητικών εκλογών από τις εθνικές ή τις ευρωεκλογές παραμένει η ίδια.

Στην θυμηδία των βουλευτών ο υπουργός επιχείρησε να απαντήσει με το ίδιο ύφος.

«Εσείς το είπατε και έγινε πράξη», «βλέπετε πως η κυβέρνηση ακούει» απάντησε σκωπτικά.

Παίρνοντας το λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Θανάσης Θεοχαρόπουλος κατηγόρησε τον υπουργό για κυβίστηση και εξέφρασε την άποψη ότι πίσω από την τροπολογία κρύβεται το σχέδιο της κυβέρνησης για τη διεξαγωγή τετραπλών εκλογών τον ερχόμενο Μάιο.

«Αν η τροπολογία είναι δική σας θα έπρεπε να ντρέπεστε. Αν είναι του Αλέξη Τσίπρα θα έπρεπε να παραιτηθείτε»  κατέληξε ο κ. Θεοχαρόπουλος απευθυνόμενος προς τον Πάνο Σκουρλέτη.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση