Καύσωνας: 40αρια στη Φθιώτιδα και στην Ανατολική Στερεά

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018 08:04 Καύσωνας: 40αρια στη Φθιώτιδα και στην Ανατολική Στερεά

Βοριαδάκι από σήμερα με τη μέγιστη να φτάνει στους 35ο C.

Τους 40 βαθμούς έφτασε η μέγιστη θερμοκρασία την Τρίτη 17 Ιουνίου 2018 σε πολλές περιοχές της Ανατολικής Στερεάς, ανάμεσά τους και περιοχές της Φθιώτιδας.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι υψηλότερες μέγιστες καταγράφηκαν στην Αυλίδα (40.5), στο Θεολόγο Φθιώτιδας (39.8), στη Χαλκίδα (39.4), στην Τανάγρα (39.3), και στη Κωπαΐδα (38.9).

Στις 5 το απόγευμα το θερμόμετρο στο κέντρο της Λαμίας έδειχνε 38ο (φωτογραφία), με την ψηφιακή καταγραφή της θερμοκρασίας στους 38,3!

Γενικότερα σύμφωνα και με την πρόβλεψη της ΕΜΥ ο καύσωνας έδειξε ιδιαίτερη προτίμηση στις περιοχές της Φθιώτιδας, της Βοιωτίας και της Εύβοιας.

Μέχρι 35ο την Τετάρτη

Την Τετάρτη 18 Ιουλίου το ελαφρύ βοριαδάκι που θα πνέει από το Αιγαίο, σε συνδυασμό με τους όμβρους που έπεσαν σε όλη τη Μακεδονία και τη Θράκη την Τρίτη, διαμορφώνουν καλύτερες συνθήκες τουλάχιστον για τα βόρεια ηπειρωτικά.

Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται μάλιστα και αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες και υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές έως το ξημέρωμα αλλά και το μεσημέρι και απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές μόνο νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά, όπου και υπάρχει πιθανότητα για σποραδικές βροχές. Η ορατότητα έως το ξημέρωμα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά των δυτικών και βόρειων ηπειρωτικών.

Μέγιστη εκτιμώμενη θερμοκρασία για τα κεντρικά ηπειρωτικά στους 35 βαθμούς και για τη Δυτική Μακεδονία 2 έως και 5 βαθμούς χαμηλότερη. Στα νότια η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33, στα νησιά του Ιονίου από 23 έως 30, στα νησιά του Αιγαίου από 23 έως 33, και στην Κρήτη από 23 έως 32.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση