Γερή «καμπάνα» σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ – μάρκετ από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018 10:06 Γερή «καμπάνα» σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ – μάρκετ από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης

Προηγήθηκε καταγγελία του Σωματείου Αρτοποιών Επαρχίας Λιβαδειάς…

Με το διοικητικό πρόστιµο των 40.500,00 ευρώ τιμωρήθηκε γνωστή αλυσίδα σούπερ-μάρκετ και συγκεκριμένα για παραβάσεις του καταστήματός της στη Λιβαδειά, από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης οι παραβάσεις ήταν:

i. ∆εν ήταν ανηρτηµένη πινακίδα που να αναγράφει «Το κατάστηµα υποχρεούται να ζυγίζει τον άρτο και τα αρτοπαρασκευάσµατα ενώπιον του καταναλωτή, εφόσον ζητηθεί από τον καταναλωτή» (500 €)

ii. Μη διάθεση του άρτου και των αρτοπαρασκευασµάτων σε συσκευασία που να φέρει στο εξωτερικό µέρος, έντυπες και καθαρογραµµένες τις απαιτούµενες ενδείξεις, σε σαράντα κωδικούς προϊόντων (40 x 1.000 = 40.000€).

Προηγήθηκε  καταγγελία στις αρχές του περασμένου μήνα του Σωµατείου Αρτοποιών Επαρχίας Λιβαδειάς και επιτόπιος έλεγχος του Τµήµατος Εµπορίου και Τουρισµού της ∆/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. Βοιωτίας στις 7 Ιουνίου 2018.

Σε βάρος της σχετικής έκθεσης δεν υποβλήθηκε κάποιο υπόμνημα της επιχείρησης αν και κλήθηκε σε απολογία, ωστόσο χωρεί προσφυγή ενώπιον του Γενικού Γραµµατέα της Αποκεντρωµένης ∆ιοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος. Αυτό όμως δεν την απαλλάσσει από την καταβολή του 20% του προστίμου το οποίο συµψηφίζεται ή επιστρέφεται ολικά ή µερικά στον δικαιούµενο, ανάλογα µε την περίπτωση.  

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com