Την προστάτιδά του Αγία Μαρίνα γιόρτασε το ΚΕΥΠ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018 17:28 Την προστάτιδά του Αγία Μαρίνα γιόρτασε το ΚΕΥΠ

Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Φθιώτιδας, κ. Νικολάου…

Με λαμπρότητα το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Υλικού Πολέμου στη Λαμία, γιόρτασε στις 16 και 17 Ιουλίου την προστάτιδά του Αγία Μαρίνα.

Στο φερώνυμο Ιερό Ναό ανήμερα της εορτής ιερούργησε και μίλησε στους αξιωματικούς και στους υπόλοιπους πιστούς ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Νικόλαος.

Στο κήρυγμα του ο Ποιμενάρχης μας παρομοίασε την ταραχώδη εποχή σε βάρος του Χριστιανισμού που έζησε η Αγία με τη σημερινή εποχή την οποία χαρακτήρισε δαιμονιώδης καλώντας το πλήθος να έχει την πίστη της Αγίας Μαρίνας.

Πατρικές συμβουλές έδωσε επίσης στα στρατευμένα παιδιά σημειώνοντας ότι έχουν την ευκαιρία να μάθουν τι σημαίνει Πατρίδα και τι Ορθοδοξία.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος, Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Διοικητής του ΚΕΥΠ Ταξίαρχος Βασίλειος Μπέλλος με τον υποδιοικητή Συνταγματάρχη Δημ. Χασολάνη κι όλους τους Αξιωματικούς, πολιτικό προσωπικό και οπλίτες του Κέντρου, ο Διοικητής της 695 ΑΒΠ Αυλακίου Συνταγματάρχης Δημήτριος Νικολάου,  ο Διθοικητής της 63 ΜΕ Συνταγματάρχης Δημήτριος Γουργιώτης, απόστρατοι αξιωματικοί, εκπρόσωποι άλλων φορέων καθώς και πλήθος πιστών.

Φωτογραφίες: imfth.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση