Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προσπάθεια ένταξης της Βόρειας Εύβοιας στα γεωπάρκα της Ουνέσκο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018 10:54 Προσπάθεια ένταξης της Βόρειας Εύβοιας στα γεωπάρκα της Ουνέσκο

Την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για ένταξη της Βόρειας Εύβοιας στα γεωποάρκα της Ουνέσκο, στηρίζει η Εταιρία Ευβοϊκών Σπουδών Ιστιαίας.

Χαρακτηρίζει μάλιστα τη συγκεκριμένη ενέργεια ως «σωσίβιο πολιτισμικής διάσωσης» σε ένα χρονικό σημείο που η ιστορικότητα της περιοχής – όπως υποστηρίζουν – βρίσκεται στο ναδίρ.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση:

«Το Τ.Τ. Ιστιαίας της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών, εκφράζοντας συνολικά και τις πάγιες θέσεις της 85χρονης Εταιρείας, υποδέχεται με ενθουσιασμό κάθε πρωτοβουλία, που αποσκοπεί στην Ανάδειξη και Προβολή της Ευβοϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Παρότι βρισκόμαστε στην εποχή της άπλετης και πολλαπλής ενημέρωσης, αυξάνεται επικίνδυνα το ποσοστό άγνοιας των Ευβοέων για την λαμπρή πολιτισμική ταυτότητα της ιδιαίτερης πατρίδας μας. Αγνοούνται επίσης σημαντικά ιστορικά και φυσικά μνημεία μας, αφημένα στην φθορά του χρόνου, ενώ η γνώση της τοπικής μας ιστορίας έχει πλησιάσει το ναδίρ.  Και όλα αυτά τη στιγμή κατά την οποία ο Τουρισμός αποτελεί για την Βόρεια Εύβοια τον πρωταρχικό παράγοντα της τοπικής μας ανάπτυξης.

Υπό αυτές τις συνθήκες η Ε.Ε.Σ. θεωρεί ως σωσίβιο πολιτισμικής διάσωσης, την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για ένταξη της Βόρειας Εύβοιας στα Γεωπάρκα της Ουνέσκο. Για τους λόγους αυτούς το Τ.Τ. Ιστιαίας της Ε.Ε.Σ. καλεί τα μέλη του παράλληλα με όλους τους συμπολίτες μας να δώσουν το «παρών» κατά την ενημερωτική συνάντηση, που θα έχει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Κ. Μπακογιάννης με φορείς και πολίτες, στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑΣ  το απόγευμα της ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (20/7/2018) και ώρα 19:30».