Φθιώτιδα: Έρχεται νέος καύσωνας με 40αρια plus!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018 08:05 Φθιώτιδα: Έρχεται νέος καύσωνας με 40αρια plus!

Διήμερο με θερμοκρασίες που μπορεί να φθάσουν κατά τόπους και τους 43ο!!!

Προ των πυλών μιας νέας θερμής εισβολής βρίσκεται η χώρα, η οποία - ευτυχώς - αναμένεται μέσα στο Σαββατοκύριακο (ευκαιρία για μπάνια).

Ο νέος καύσωνας  θα έχει διάρκεια τουλάχιστον 48 ωρών, με τους θερμούς νοτίων διευθύνσεων ανέμους, να ανεβάζουν το θερμόμετρο στην Φθιώτιδα ακόμη και στους 42ο και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως η Θεσσαλία, ακόμη και τους 43ο!

Έτσι στη Φθιώτιδα, το Σάββατο η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36-37 βαθμούς, ενώ την Κυριακή ο λίβας (ΒΔ ξηρός άνεμος) θα την ανεβάσει στους 40-41 και στα δυτικά τμήματα του νομού τοπικά 42. Μάλιστα θα είναι αυξημένος και ο κίνδυνος για πυρκαγιές το απόγευμα της Κυριακής λόγω του λίβα.

Για τη Θεσσαλία, όπως σημειώσαμε, την Κυριακή η θερμοκρασία θα φτάσει σε πολλές περιοχές τους 42 βαθμούς και πιθανόν τοπικά και τους 43.

Ανάσα – ελπίδα είναι η πρόβλεψη ότι από Τρίτη έως Παρασκευή (24-27 Ιουλίου) προβλέπεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και νέος γύρων βροχών-καταιγίδων για την κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Δείτε πως θα είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τον συνεργάτη μας Κώστα Λούτα:

Γενική πρόγνωση

Το Σαββατοκύριακο προβλέπεται παντού ηλιοφάνεια και μόνο κατά τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν ΒΔ 4-5 και τοπικά στο ΝΑ Αιγαίο 6 μποφόρ. Όσον αφορά τις θερμοκρασίες, αυτές θα κυμανθούν ως εξής:

Σάββατο

α) 20-35°C στην Πελοπόννησο

β) 22-36°C στην ανατολική Στερεά-Εύβοια

γ) 24-39° στη Θεσσαλία

δ) 22-36° στη βόρεια Ελλάδα

3) 22-32° στα νησιά του Ιονίου

στ) 24-31° στο Αιγαίο και την Κρήτη

Κυριακή

α) 23-36°C στην Πελοπόννησο

β) 22-41°C στην ανατολική Στερεά-Εύβοια

γ) 23-42° στη Θεσσαλία

δ) 22-36° στη βόρεια Ελλάδα

3) 23-33° στα νησιά του Ιονίου

στ) 25-32° στο Αιγαίο και την Κρήτη

Όσον αφορά τη Φθιώτιδα, ηλιοφάνεια και ασθενείς άνεμοι προβλέπονται έως και την Κυριακή. Η θερμοκρασία το Σάββατο θα φτάσει τους 36-37 βαθμούς.

Την Κυριακή η θερμή εισβολή θα κορυφωθεί και, μάλιστα, θα συνδυαστεί με την επικράτηση ΒΔ ανέμων (λίβας) που θα ανεβάσουν τον υδράργυρο στους 40-41 και τοπικά στα δυτικά τμήματα του νομού και τους 42 βαθμούς.

Σταδιακή υποχώρηση της ζέστης περιμένουμε από τη Δευτέρα 23 του μηνός και από τη βόρεια Ελλάδα αρχικά, όπου και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες τις απογευματινές ώρες.

Από την ερχόμενη Τρίτη έως και την Παρασκευή (24-27 Ιουλίου) η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα περίπου 6-8°C σε σχέση με τις τιμές της Κυριακής (μέγιστες όχι πάνω από 32°C) και η αστάθεια θα επανέλθει με τοπικές βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση