Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γαβρόγλου: 10 φορές καλύτερο να έχει τρία Πανεπιστήμια η Στερεά!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018 18:37 Γαβρόγλου: 10 φορές καλύτερο να έχει τρία Πανεπιστήμια η Στερεά!

Τι είπε ο υπουργός για το σύστημα των εισαγωγικών, την περιουσία της εκκλησίας και τις συνέργιες…

Εξακολουθεί να υποστηρίζει με σχεδόν προκλητικό τρόπο την πρόταση τριχοτόμησης και κατάργησης του ΤΕΙ Στερεάς ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αν και υποστηρίζει με θέρμη ότι η Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να εμπλέκεται σε πανεπιστημιακά θέματα, ο ίδιος προκαταλαμβάνει την ανάπτυξη ή αν θέλετε το καλό της τοπικής κοινωνίας, χαρακτηρίζοντας ότι το σχέδιο του είναι 10 φορές πιο καλό. «Άλλος ο ρόλος της Πολιτείας για τη χάραξη μιας στρατηγικής στην Ανώτατη Εκπαίδευση και άλλος της τοπικής αυτοδιοίκησης. Δεν συνιστά ακαδημαϊκό επιχείρημα το να κάνουμε πανεπιστήμιο στην Περιφέρεια Στερεάς, επειδή είναι η μόνη που δεν έχει. Αντιθέτως, η Στερεά αποκτά τρία πανεπιστήμια, που θα δραστηριοποιούνται εκεί. Αυτό είναι 10 φορές καλύτερο κατά τη γνώμη μας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επαναλαμβάνοντας λοιπόν ότι δεν είναι επιχείρημα να ζητάμε Πανεπιστήμιο Στερεάς επειδή είμαστε η μοναδική Περιφέρεια που δεν έχει, βάζει μπροστά την πρόταση ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των τμημάτων και των ακαδημαϊκών συμφωνεί με το εγχείρημα»! Άραγε γιατί ένας «υπάλληλος» να ενδιαφέρεται αν η επωνυμία της επιχείρησης όπου δουλεύει αλλάξει ταμπέλα, ειδικά μάλιστα αν του δώσεις και λιγότερη εργασία – φοιτητές;

Ωστόσο η συνέντευξη του κ. Γαβρόγλου αποκαλύπτει και τις πραγματικές προθέσεις τους για την πλειονότητα των τεχνολογικών τμημάτων με  την μετατροπή τους σε διετή προγράμματα επαγγελματικού προσανατολισμού.

Τέλος στις προθέσεις του Υπουργού είναι εντός 15ημέρου να έχει διαμορφωθεί η τελική πρόταση για τις εισαγωγικές εξετάσεις που θα αφορούν το ακαδημαϊκό έτος 2018-19 όπου στο μηχανογραφικό θα συμμετέχουν τα Ανώτατα Ιδρύματα υπό τη νέα τους μορφή.

Επίσης για την εκκλησιαστική περιουσία με αφορμή και τη συνεδρίαση της κοινής επιτροπής Κράτους-Εκκλησίας την περασμένη Πέμπτη, ανέφερε ότι τον ερχόμενο Μάρτιο θα υπάρξουν τα πρώτα στοιχεία της καταγραφής της εκκλησιαστικής περιουσίας, ενώ μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχει θεσμοθετηθεί το νέο καθεστώς της εκπαίδευσης των κληρικών.