Μεγάλη πυρκαγιά σε δάσος στη Σκόπελο - Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018 00:39 Μεγάλη πυρκαγιά σε δάσος στη Σκόπελο - Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Δυνάμεις της πυροσβεστικής με καταδρομικό σκάφος του λιμενικού στο νησί - Αποχώρησαν τα εναέρια μέσα - Ενισχύονται οι δυνάμεις με κλιμάκια από τον Βόλο - Δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στον Αμάραντο του Αγνώντα Σκοπέλου, η οποία κατακαίει και πεύκα.

Η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση, με ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, υπό τον διοικητή Χαράλαμπο Πόζογλου να περνούν από την ηπειρωτική Μαγνησία στο νησί με καταδρομικό σκάφος του λιμενικού σώματος.

Άμεσα στην μάχη έπεσαν και εναέρια μέσα. Συνολικά επιχείρησαν 4 αεροσκάφη CL-415 και 3 αεροσκάφη CL-215, τα οποία ωστόσο αποσύρθηκαν όταν έπεσε ο ήλιος.

Την αισιοδοξία του ότι μέχρι να πέσει το φως της ημέρας η πυρκαγιά που ξέσπασε στη Σκόπελο θα έχει τεθεί υπό έλεγχο, εξέφρασε νωρίτερα ο δήμαρχος του νησιού Χρήστος Βασιλούδης. Ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά στο πευκοδάσος δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο, παρουσιάζει όμως καλύτερη κατάσταση, ενώ δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Το μέτωπο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι μεγάλο και για τον λόγο αυτό οι δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύθηκαν με τέσσερα επιπλέον οχήματα και οκτώ πυροσβέστες, καθώς και δύο τμήματα πεζοπόρο, τα οποία αναχώρησαν από τον Βόλο. Όπως ανέφεραν πηγές της Πυροσβεστικής, η μάχη για τις φλόγες θα διαρκέσει ενδεχομένως και ολόκληρη τη νύχτα.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στον Αμάραντο, στην περιοχή «Τρία Πευκάκια» λίγο μετά τις 4.30 το απόγευμα με κατεύθυνση τον Αγνώντα. Λόγω των πεύκων που υπάρχουν στην περιοχή, εξαπλώθηκε γρήγορα.

Πηγή: e-volos.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση