Λαμιώτισσα με την οικογένειά της στα θύματα της φονικής πυρκαγιάς

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018 08:14 Λαμιώτισσα με την οικογένειά της στα θύματα της φονικής πυρκαγιάς

Με τον κατάλογο των θυμάτων να μεγαλώνει συνεχώς από την καταστροφική και φονική πυρκαγιά που εξαφάνισε μεγάλες περιοχές στην Ανατολική Αττική, έρχονται στο φως συνεχώς ανθρώπινες ιστορίες που οδήγησαν στη σωτηρία ή στο θάνατο.

Δυστυχώς στη λίστα με τους νεκρούς βρίσκεται ολόκληρη οικογένεια που έμενε μόνιμα στην περιοχή και η μητέρα ήταν από τη Λαμία.

Ο αδερφός της τελευταίας, γνωστός επαγγελματίας της Φθιωτικής πρωτεύουσας, ήταν ο άνθρωπος που κλήθηκε να αναγνωρίσει τις σορούς της οικογένειας της αδερφής του (σύζυγο, δύο παιδιά) και την ίδια.

Δυστυχώς τα ανθρώπινα δράματα έξω από το Νεκροτομείο Αθηνών είναι πολλά και ο απλός άνθρωπος λυγίζει.

Συγγενείς των θυμάτων πηγαίνουν οικειοθελώς για να βρουν απαντήσεις στο αν οι δικοί τους άνθρωποι είναι μεταξύ των θυμάτων ή στους αγνοούμενους, ελάχιστοι όμως είναι αυτοί που καταφέρνουν να αντικρύσουν τα απανθρακωμένα πτώματα. Οι περισσότεροι δίνουν μόνο δείγμα για την ταυτοποίηση των νεκρών με τη μέθοδο του DNA. Μάλιστα όπως είχαν πει και οι επικεφαλής των ιατροδικαστικών υπηρεσιών Αθηνών και Πειραιώς, η διαδικασία αναγνώρισης θα καθυστερήσει αρκετά, θέλοντας να αποφύγουν λάθη με ταυτοποιήσεις σορών.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, οι συγγενείς των αγνοουμένων μπορούν να προσέρχονται στο αμφιθέατρο του εργαστηρίου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οδό Μικράς Ασίας 75 στο Γουδί, έως την Παρασκευή 27 Ιουλίου από τις 08:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ, προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία που πρόκειται να ακολουθηθεί, για την ταυτοποίηση των θυμάτων.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση